Meniul zilei

607
Meniul zilei - dovlecei-1338406338.jpg
Bărcuțe de dovlecei

Ingrediente: 2 dovlecei micuți, 8 ficăței de pui, legume mexicane, cașcaval sau caș, sare, piper, usturoi. Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă, se taie pe lung pe jumătate, apoi se înlătură sâmburii și se așază într-o tavă. Se spală ficățeii și se pun câte două bucățele în fiecare jumătate de dovlecel curățat. Peste ficăței se așază legumele mexicane, usturoiul pisat, sare, piper, iar deasupra cașcaval sau caș ras. În tavă se pun puțină apă și ulei. Se dă la cuptor pentru jumătate de oră. Preparatul este absolut delicios și chiar merită încercat!

Mușchiuleț umplut

Ingrediente: 1 kg mușchi porc, 300 g făină, 150 g unt, ½ linguriță sare, o ceașcă apă caldă. Pentru umplut: 200 g carne tocată de vită, 250 g ciuperci de la congelator, 100 ml smântână, un gălbenuș, o lingură lapte, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, sare, piper. Preparare: Amesteci făina cu untul și apă călduță, pui sarea și frămânți până obții un aluat elastic, pe care îl lași să se odihnească 30 de minute. Apeli apoi mușchiul de porc și-l dai la cuptor într-o tavă cu ulei, sare și pier după gust, pentru 25 de minute. Scurgi bine ciupercile, le tai mărunt, le călești în unt câteva minute, apoi le amesteci cu carnea tocată și smântâna. Potrivești de sare și piper. Întinzi o foaie de aluat, pui compoziția cu ciuperci, apoi mușchiul de porc rumenit puțin și rulezi strâns. Așezi ruloul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-l dai la cuptor pentru 30 de minute. Bați gălbenușul cu laptele și întinzi amestecul peste rulou, când este copt pe jumătate. După ce s-a rumenit, lași să se răcească, apoi tai ruloul felii și le așezi pe un platou.

Prăjitură cu miere

Ingrediente pentru foi: 2 ouă, 100 gr ulei,100 gr miere de albine, 100 gr zahăr, făină cât cuprinde, o linguriță amoniac. Ingrediente pentru cremă: 800 g smântână, 3 căni nuci măcinate, o cană de zahăr, esență de rom. Mod de preparare. Foile: se amestecă toate ingredientele, după care aluatul rezultat se împarte în trei părți. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii tapetate cu făină. Foile se țin la cuptor cinci-zece minute, fără să se rumenească deasupra. Preparare cremă: smântâna se bate cu zahărul, până se obține o frișcă, se amestecă cu nuca măcinată și esența de rom. Se umplu foile, însă prăjitura se poate servi abia a doua zic, când va fi pudrată cu zahăr sau se va glazura cu ciocolată albă și fulgi de ciocolată. Timp de preparare: o oră, complexitate medie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Mai 2012
Stire din Cetățenești : "Copilul meu  e prea mofturos!"
Sâmbătă, 26 Mai 2012
Stire din Sănătate : Rețete pentru pici
Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Diverse : Supa  de cartofi dulci cu praz
Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Cușcuș cu cărniță de curcan
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012
Stire din Diverse : Rețete pentru pici
Pagina a fost generata in 0.405 secunde