Medicul de gardă

Inima e sănătoasă. De unde vin însă palpitațiile?

1290
1
Inima e sănătoasă. De unde  vin însă palpitațiile? - 7octmediculpalpitatiib-1349619249.jpg

Articole de la același autor

"Am făcut EKG, consult, n-am pro-bleme cu inima. Totuși, din când în când simt că-mi sare inima din piept de la palpitații. Dacă inima e sănătoasă, care e motivul? Cum pot să scap de ele?" (Katerina Duicu).


v v v

Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, ne-a explicat că palpitațiile pot fi, de multe ori, provocate de o serie de factori extracardiaci. În situația unor persoane sănătoase, cum ne-ați spus că sunteți și dumneavoastră, stimată doamnă Duicu, medicul precizează că palpitațiile sunt, în marea lor majoritate, consecința directă a stilului de viață, a alimentației, oboselii. Așadar, corectarea modului de a trăi face să dispară și palpitațiile care nu vă dau pace. Totuși, cardiologul este de părere că ar trebui să mai mergeți la un consult de specialitate, pentru a fi sigură că palpitațiile nu ascund o aritmie (inima nu mai bate după ritmul normal). În plus, medicina a avansat atât de mult, încât se pot face tot felul de teste de laborator, capabile să ofere suficiente informații pe baza cărora se va pronunța specialistul, atenție, cardiolog!

Măsuri de prevenire

Pentru a scăpa de palpitații, persoanele care muncesc fizic mult trebuie să-și dozeze efortul, iar cei suprasolicitați intelectual să se relaxeze suficient (plimbări în aer liber, exerciții fizice etc.). Renunțarea la cafea, fumat băuturi energizante, ținerea sub control a stresului, asigurarea orelor minime de odihnă și somn, reducerea consumului de alcool, sunt câteva dintre măsurile care pot preveni apariția palpitațiilor sau chiar le pot înlătura. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5345 secunde