Și câinii trebuie spălați pe dinți?

154
Și câinii trebuie spălați pe dinți? - sicainiitrebspaldinti-1397143430.jpg
"Am fost la veterinar cu câinele, zilele trecute, pentru un vaccin. Nu prea i-a plăcut doctorului ce a văzut în gura lui. Cu ocazia asta am aflat că mirosul greu din casă era de la problemele lui. Mi-a recomandat să-l spăl neapărat pe dinți, mi-a dat și un tratament. Am încercat, dar pur și simplu nu reușesc! Chiar așa, să spăl și câinele pe dinți? Sau a fost o glumă?" (A.G.)
v v v
În niciun caz nu este vorba de o glumă! Și medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu a confirmat că igiena orală este importantă și în cazul câinilor de companie. Iar dacă mai au și probleme în această zonă, ar trebui ținut cont de recomandarea veterinarului. Pe de altă parte, într-adevăr, nu este deloc ușor să speli un câine pe dinți, dar asta nu înseamnă că dacă e nevoie, stăpânul trebuie să se lase păgubaș de la primele încercări. 
Apelați la ajutoare. Dacă, în ciuda respectării instrucțiunilor, stăpânul câinelui nu reușește, de unul singur, să spele pe dinți patrupedul, atunci ar trebui să ceară ajutorul unei alte persoane, care să țină animalul. Iar cei care sunt obligați să se descurce de unii singuri, ar putea stăpâni animalul ținându-l în poală sau între picioare, în funcție de talia câinelui, încercând să-l spele cu gura închisă. Cu răbdare, insistență, dar și cu recompensele după o cât de mică reușită, până la urmă, spălatul pe dinți ar putea deveni joaca preferată a câinelui. 
De ce este necesar periajul. Cât privește necesitatea aplicării acestei măsuri de igienă, având în vedere că majoritatea câinilor pot acumula tartru sau plăci bacteriene pe suprafața dinților, prin periaj, se vor rezolva sau preîntâmpina aceste probleme. 
Truc! O bună metodă de substituire a periajului de dinți este și hrana  specială, care curăță dinții, ce se poate procura din magazinele de specialitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Cum se protejează câinii de răceală
Pagina a fost generata in 1.6815 secunde