Haos de Constanța. PIAȚA TOMIS III, curată babilonie!

2834
9
Teoretic, este percepută drept cea mai modernă piață a orașului. În realitate, Piața Tomis III trece drept fieful "țigăniei comerciale, bișnițărelii", scandalurilor, înșelătoriei, spargerilor, haosului, al tupeului fără limite. Constănțenii se plâng că până și o simplă trecere prin zonă îi obosește foarte tare și nu înțeleg de ce autoritățile închid ochii în fața acestei babilonii.


Nu ne face nicio plăcere să recidivăm cu alte episoade ce nu fac cinste orașului, însă, din păcate, după cum stau lucrurile, peste urbea de la malul mării pare a se așterne amurgul civilizației. De data asta, în vizorul cititorilor noștri se află o altă zonă de calibru a Constanței – Piața Tomis III, recunoscută și de poliție ca având mari probleme. Disperați că de jur-împrejurul clădirii care adăpostește o piață catalogată modernă, de ani și ani de zile, la putere să află tupeul celor care sfidează legea și acționează după bunul plac, oamenii se întreabă unde sunt autoritățile care au obligația să instaleze ordinea într-un loc de mare vad comercial, dar și cu trafic pietonal și auto infernal.

Ca-n Vestul sălbatic…

Atât cei care obișnuiesc să se aprovizioneze din piață, dar și de la nenumăratele unități comerciale din incinta acesteia, cât și persoanele care locuiesc în zonă, atrag atenția autorităților locale că nu mai suportă harababura: "Eu locuiesc de mulți ani în zonă și pot să vă spun că vacarmul și nebunia m-au îmbătrânit înainte de vreme. Am vrut de multe ori să fac schimb de locuință, dar care cum a venit și a văzut zăpăceala de aici a făcut pasul înapoi, cu toate că le-a plăcut apartamentul meu. N-am nimic cu țiganii și bișnițarii, dar prea le merge la evaziune, la înșelătorie... mari negustori! Ei fac legea pe aici, de fapt, unde nu sunt ei șefi? Mai trec polițiști pe aici, dar parcă le e frică de toți bișnițarii ăștia. Și nouă ne e frică, dacă le spui ceva, ăla ești, te fac pirandele de toată rușinea, la ce spurcate sunt la gură! Pe un om cinstit dacă-l prinde că fură o găină, l-a și băgat la mititica, iar aici e paradisul evaziunii. Anul trecut s-au împușcat, au tras cu arma, se pusese un bișnițar să vândă țoale în față la o cașcarabetă de-aici... Se acuzau de concurență neloială, auzi emancipare! Mai ceva ca-n Vestul Sălbatic! N-avem pic de liniște, nu trece zi fără conflicte și scandaluri, înjurături și alte alea! Plus că ne bântuie și maidanezii, plus hoții de buzunare!" – ni s-a plâns un bărbat care nu și-a declinat identitatea de teama consecințelor.

Tupeu fără limite

Mai multe femei care veniseră să-și facă piața n-au putut să înainteze pentru a intra în clădirea mare din cauza pirandelor-negustoare: "Le vedeți, aici își fac veacul, pun marfa pe jos, de o parte și de alta, iar ca să înaintezi trebuie să te freci de fustele lor, la cât de îngustă e trecerea, scuzați expresia! Aproape să ne bage marfa pe gât. Iar dacă te iei de ele, plouă cu cuvinte grele. La ăștia le merge de ani de zile... vând fără acte, de case de marcaj, ce să mai vorbim! Ce țară, ce poliție!".



Conflicte zilnice


Supărați pe negustorii ambu-lanți dimprejurul pieței, pe care-i acuză de concurență neloială, sunt și comercianții care plătesc bani grei pentru o tarabă: "Știți ce tactică au? Intră în piață, se uită la prețurile noastre, după care ei își vând marfa de pe trotuar la juma’ de preț, că la reclamă nu-i taie ni-meni. Iar nouă ni se strică verdețurile pe tarabă, mai ales vara, e jale, faci saună aici... Să plătească și ei o tarabă, să vadă cum e... Așa e în toate piețele! Cam plictisiți domnii de la Poliția Economică!".

Spargeri cu nemiluita…

"Poliția nu face nimic, șapte garaje au fost sparte cu ceva timp în urmă, s-au depus plângeri, dar nu s-a făcut nicio cercetare. Plus că se sparg și magazine, sat fără câini piața asta!" – ne-a spus C. Ion, care crede că în acest perimetru e nevoie de prezența non-stop a unei echipe de poliție.

Parcarea, o aventură

Din cauza imposibilității de a găsi un loc de parcare, alții au renunțat să mai vină la piață cu mașinile personale: "E o nebunie de mașini pe-aici… Dar stau la pândă cu caracatițele, nu le-ar fi rușine! Un haos mai mare ca aici, n-am văzut în tot orașul. Dar n-avem ce face, piața ne e la îndemână. Plus că se adună multă murdărie!". "În loc să curețe zona asta de bișnițari, scandalagii și hoți, poliția ne vânează pe noi unde parcăm! Oare primarul nostru are habar ce se întâmplă aici sau el răspunde numai de Mamaia?" – se întreabă Natalia Florea.

Eterna placă: probleme multe, polițiști puțini!

Pe de altă parte, poliția susține că o echipă formată din doi poli-țiști monitorizează permanent această zonă recunoscută cu mari probleme. "Din păcate, avem o singură echipă în toată zona de competență a secției, de la b-dul Tomis și până la Satul de Vacanță. Cei doi stau în piață dacă nu au alte evenimente. Dar la câte evenimente sunt în oraș, Piața Tomis III e mic copil!", ne-a spus agentul principal Popa, din cadrul Secției II Poliție (secție care poate fi sesizată cu privire la neregulile din acest perimetru la telefonul 0241.54.32.32). Or, în aceste condiții, chiar dacă poliția mai acționează când situația o impune, nu e de mirare că lucrurile reintră imediat în "normal" după ce oamenii legii părăsesc zona. De aceea, pentru asanarea perime-trului, oamenii cer ca o echipă de poliție să patruleze non-stop, pentru că și noaptea au loc spargeri, scandaluri și alte evenimente nu tocmai plăcute.


Comentează știrea

noi.......
5 noiembrie 2012
oare de ce nu

ne mira? e o piata din zona infractorilor: BANIAS. MAZARE, CONSTANTINESCU

sindbad
5 noiembrie 2012
Piata Tomis III

Haoleoo,nu cumva sa va atingeti de tigani, electoratul lui Dom' premar...mai ales ca acum i-au mutat aproape, in noul cartier HC. Toata zona colcaie de tigani, cersetori, hoti de buzunare si bisnitari. Aceea patrula (1 politist + 1 jandarm), este rar vazuta, si total ineficienta. Deci, inca o data, traiasca USL, ca ne da mocca si ne plateste si utilitatile, pe banii prostilor de romani contribuabili.

bisisica
5 noiembrie 2012
daca noi

cei care locuim aici nu luam masuri, iesind la vot si alegand ARD, mai avem o sansa sa facem ceva pentru copii nostrii, daca nu facem ceva nici acum cu siguranta ca eu, sotul si copii ne vom cauta traiul mai bun in alt oras, sau tara, clujul este cu mult peste orasele conduse de maharii usl, nu-l plac deloc pe boc, ca el ne a dat pe mana lui Udrea si Stavrosita, dar Clujul e oras vestic cu adevarat, bv lui, bv lor. succes chiru, succes ARD opozitia nu mai functioneaza de ani buni la cta si asta se vede in haosul administrativ, social, familial, etc.. iesim la vot si alegem opozitia pentru clanul mazare si constantinescu, noua ne-a ajuns cutitul la os, voua?

haules
5 noiembrie 2012
vand aifon!!!

pacat ca nu ati imortalizat si "comerciantii" de tigari netimbrate si vanzatorii "autorizati" de "aifon" si alte telefoane "cumparate"...

MIRUNA
5 noiembrie 2012
nu-l mai deranjati pe mazare

el isi traieste tineretea(tineretea aia care nu mai exista, din iluziile lui schizofrenice ,fireste;)) si traieste viata cat mai intens,(caci nu se stie cand va fi arestat sau va fi nevoit sa fuga in brazilia sau venezuela)..si in fond ,de ce l-ar durea pe el la basca rosie de constanteni?pai el i-a facut asa prosti si masochisti sa il voteze si revoteze in ciuda bataii de joc pe care le- a administrat o mai ales in ultimii ani?

MIRUNA
5 noiembrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

el caruia putin ii pasa de politia locala pe care o are in subordine si el care ,prin viceprimarii sai si alti oameni din primarie si din clanul mazare au incheiat un pact tacit cu politia Cta (cunoscuta pt neimplicare si coruptie in unele sectii) sa nu se bage fiecare in treburile clanului celuilalt?:))..cum de aici sau din alte chestiuni ca haitele maidaneze '' nu ii iese'' nimic normal ca nu il intereseaza sa faca ceva; in tarile occidentale sau america primarul ia la intrebari politia locala in fiecare luan, ce au facut pt cetateni?? sau cum au luptat cu fenomenul infractional..?!?!?dar cum sa faca asta unul care doarme mai mult prin cluburi si spelunci,unul care are ca votanti interlopi sau paraziti sociali care fac infractiuni marunte si unul care pleaca jumate din an in afara orasului si tzarii?pai DACA IN CHESTIUNIE DE VIATA SI SIGURANTA PERSONALA-INFRACTORII SI CAINII MAIDANEZI- PUTZIN II PASA DE CE L-AR DUREA LA BASCA(ROSHIE DE REVOLUTIONAR CHE GUEVARZA) DE CE L-AR INTERESA PRETZUL URIAS AL CALDURII?Asa ca nu mai bociti atat dezastrul orasului,voi l-ati votat,voi sa aveti mazare for ever!pardon mazare per siempre;))

admirator
5 noiembrie 2012
pai primarele

de unde sa ia spaga? cum si-a facut un hotel din banii de primare? ia de treceti strada la florariile de peste drum ! unde au tarabele? nu cumva in statia de autobuz si maxitaxiuri? de cati ani zic de ei? nici nu le-a clintit o floricica de acolo. si aduna si toti maidanezii pe linga tarabele lor... ce mai statie... Da' nici nu muta statia aia mai la deal sau mai la vale! nesimtire pe fata...

Alin
5 noiembrie 2012
Autoaparare

Politistii si jandarmii,in cazul descris, fac putin zgomot,put si apoi se risipesc,ca niste basini. Altfel, daca nu ar fi si ghiorlani care sa cumpere de la scursurile de acolo tot felul de furaciuni,nu ar fi venit scursurile.Cand cetatenii pun botul mai la un telefon,o roata,un stergator, un strugure si alte furaciuni, sa se astepte in continuare la inmultirea hotilor.

evazionistul tuciuriu
11 noiembrie 2012
ca la noi la nimenea

Politia se face ca lucreaza.Apar doi politisti plictisiti,se plimba agale si-si primesc darul.Mai grav este faptul ca administratia pietii nu taxeaza masinile tiganilor care vin la piata incarcate cu marfa,de cele mai multe ori,marfa de furat.Nimeni nu-i intreaba de unde au strugurii,merele,etc.Ceva trebuie facut.E greu sa-ti imaginezi ca se poate trai vanzand cateva legaturi de verdeata.E vorba de o mare afacere si o mare evaziune fiscala.Primaria si institutiile de resoprt sunt complice cu toti bisnitarii din piata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3526 secunde