Garnitura și vinul asortate la carnea de miel

1398
Garnitura și vinul asortate la carnea de miel - sitegarniturivincarnemiel-1397736406.jpg
La friptura de miel ai nevoie și de o garnitură care să o complimenteze și să ofere senzația ușoară lângă o carne grea. Iată ce recomandă Foodstory în acest sens: 


Poți pune aproape orice legumă de primăvară lângă fripturile de miel. De la sparanghel și anghinare, până la cartofi, fasole verde, mazăre sau morcovi. Rădăcinoasele sunt favoritele, dar și cartofii pot fi reinventați cu un dressing potrivit și ierburi aromate, iar aromele bucătăriei marocane se potrivesc și mai bine lângă friptura tradițională de miel.


Iată și rețeta pentru o salată de cartofi cu tarhon și șalote
Ingrediente: 3-4 linguri maioneză, 3 linguri tarhon tocat mărunt, o șalotă (haceapă roșie) tocată mărunt, 3 linguri oțet, 900 g cartofi (mici), sare, piper. Metodă de preparare. Dacă folosești cartofi noi, spală-i bine și taie-i în jumătate, apoi pune-i la fiert în apă cu sare la foc mare, până când se înmoaie. Dacă folosești cartofi obișnuiți, fierbe-i în coajă. După ce s-au fiert în cureți și îi tai în jumătăți. Pune cartofii într-un bol, adaugă oțetul, hasmaua tocată, tarhon, sare și piper după gust. Amestecă bine și apoi adaugă maioneză. Amestecă din nou că să o încorporezi.


Ce vin alegi
Ce-ar fi masa de Paște fără un pahar de vin care să complimenteze mâncarea și să antreneze simțurile? Deși regulă spune că fiecare mâncare se potrivește perfect cu un anumit tip de vin, nu poți pune pe masă câte un soi de vin pentru fiecare fel pe care îl servești. 


Un pahar de vin roșu pentru mielul rumenit. Cunoscătorii știu că vinul roșu se potrivește cu felurile de mâncare din carne roșie. Cu cât e mai grea mâncarea, cu atât e mai sec vinul. Astfel, lista de vinuri pentru mesele de Paște trebuie să conțină și o sticlă de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir. Cabernet Sauvingnon este un vin tare, în nuanța afinelor coapte, care îți lasă un gust ușor uscat în gură, numai bun să stingă un aperitiv cu multe maioneze, drob și ouă și să îți dezmorțească limba pentru friptura de miel ce urmează. Merlot este mai puțin sec decât un Cabernet Sauvignon, are gustul ierburilor aromatice și merge și el la fel de bine cu friptură de miel. Pinot Noir, răsfățatul francezilor, are arome mai fine, dar e un vin versatil care se potrivește pentru mese bogate în feluri cu carne. Un pahar de vin alb pentru friptură de curcan Dacă anul acesta ai înlocuit mielul cu carnea de curcan, atunci și vinul pentru felul principal trebuie să se schimbe. Cărnurile de pasăre cer un vin alb sec și nu ai să dai greș dacă alegi un Sauvignon Blanc.


Vinuri aromate pentru desert. Finalul mesei și momentul desertului poate să ceară o nouă sticlă de vin. Nu trebuie să servești șampanie, aceasta nu se va potrivi neapărat cu deserturile foarte dulci. Poți încerca vinuri aromate și dulci naturale, cum sunt Tămâioasă, Busuioacă sau Muscatul. Se potrivesc și cu prăjiturile și cu fructele. Dacă ați servit deja cafeaua, după aceea puteți să turnați în pahare un vin ars sau un lichior.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să faci cozonaci pufoși
Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să decorezi masa de Paști
Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8077 secunde