GALERIE FOTO/ Parcul Tăbăcăriei, sub povara nepăsării!

1386
10
Vremea dă semne clare că primăvara și-a întins tentaculele.

Numai edilii constănțeni se încă-pățânează să lase impresia că încă n-am ieșit din iarnă, iar o dovadă în acest sens sunt parcurile aflate încă în hibernare.


S-ar părea că la Constanța este o meteahnă veche ca parcurile să nu figureze pe lista de priorități a edililor, spre disperarea con-stănțenilor, care continuă să tânjească după un loc îmbietor de plimbare mai ales acum, după ce primăvara îi răsfață cu un soare destul de generos. Teoretic, zonă de promenadă etalon a Constanței, Parcul Tăbăcărie, ca dealtfel toate parcurile din oraș, lasă impresia că a fost uitat de edili. Iar dacă e să avem în vedere cât de generoasă a fost vremea în această iarnă și cu precădere în luna februarie, se exclude din start scuza că parcul nu a putut fi primenit din cauza intemperiilor sau a temperaturilor scăzute. De departe, cea mai mare temere a oamenilor este starea degradată a podului Tăbăcărie, un real pericol mai ales pentru copii.

Altădată, patria lalelelor!  Acum, sub povara bălăriilor!

Când vine vorba de locuri de joacă pentru copii, spații verzi, parcuri, constănțenii simt nevoia să-și exprime frustrările. Ciopârțite de-a lungul anilor, lucru care oricum nu mai poate fi schimbat, ei și-ar dori ca măcar atât cât a rămas din aceste locuri să-i îmbie la plimbare, să-i relaxeze cu adevărat. "În orice perioadă din an, nu e vorba numai de primăvară, parcurile nu se bucură de atenție, sunt lăsate de izbeliște. Parcul Tăbărie are vizitatori tot timpul anului, e și zona Piticilor... Eu m-am plâns și în audiență că în cel mai vizitat parc este tot timpul mizerie, plus că sunt coșuri puține. Dar unde să ne plimbăm copiii, tot aici venim! Din podul Tăbăcărie lipsesc porțiuni întregi, și nu de azi de ieri, dar nimeni nu vede! Altădată, parcul ăsta era plin de lalele, zambile, o grămadă de flori de primăvară, mai mare dragul! Acum, doar pomii înfloresc la soroc, n-ai să vezi altceva înflorit, poate doar scaieții! Cu bălării cât casa a intrat în iarnă, plin de bălării e și acum!" (Maria Mosoriu).

Podul, o cursă cu obstacole!

Daria Nistor este de părere că aproape mai importantă decât curățenia acestui parc este siguranța cetățenilor: "Trebuie să te plimbi mai pe la margini și să stai cu ochii-n patru, și ziua sunt indivizi puși pe atacat și furat! Ce fel de relaxare o mai fi și asta? Nici noaptea nu este păzit de oamenii legii cum ar trebui. S-au întâmplat violuri, bătăi și alte nenorociri, trebuie mai multă pază! Iar cei care aruncă mizerie la întâmplare să fie amen-dați! Plus că lipsesc o grămadă de șipci din pod, un adevărat pericol pentru trecători".

Să se presteze în folosul comunității!

"Sunt atâția oameni care primesc ajutor social din banii noștri, de ce nu sunt puși să curețe mereu acest parc?" - este de părere Teo Leonida. Locuiește în zonă, are doi copii mici și aproape zilnic, iarnă-vară, își scoate copiii la aer în acest parc: "Atât ne-a mai rămas la cei mai mulți dintre noi, nu toți avem bani să mergem la munte, plus că e și mall-ul aici. Și chiar dacă am avea, parcurile trebuie să fie lună tot anul, mai ales că sunt așa puține!

"La ce habitat plăăătiiim!"

Cristina Tudorică s-ar fi așteptat ca în condițiile măririi taxei de habitat, orașul să arate mult mai îngrijit: "Constanța este foarte murdară și neîngrijită, Parcul Tăbăcărie spune totul, grămezi de moloz pe malul lacului, în dreptului b-dului Mamaia. Plus cheul lacului stricat, gata să cadă etc. Mai nou, ne trebuie șosea de coastă, dar există trotuare nereparate din 1980, când s-au construit blocurile!".

Dat fiind și amplasamentul acestui parc, oamenii cred că autoritățile locale ar trebui să se implice mai serios pentru ca acesta să fie un loc cu adevărat agreabil de relaxare, în care să nu tremure că pot fi atacați de după vreun copac sau că ar fi prinși în capcanele podului.


Comentează știrea

adamirator
5 martie 2013
felicitari!

ati descoperit urmnatoarea tinta a edililor: ce parc va fi sacrificat pentru "investitorii cinstiti"...

aham
5 martie 2013
mda

Cunosc acest parc de 20 de ani ..Tristetea este f mare cand stiu ce a fost si vad ce a ajuns acum. Nesimtirea unor in frunte cu domnul cu basca este atat de mare , dar nu despaseste prostia alora care-l voteaza in disperare cu gandul la pui si la ulei ... Felicitari domnilor pensionari ca nu va pasa de viitorul nepotilor vostri. Nici macar de o plimbare in parc nu se pot bucura!

antimazare
5 martie 2013
rusine pensionarilor

va rade gura pana la urechi ca va da pui expirati si faina , zahar .....dar nu luati atitudine deloc cand e vorba de spatii verzi, niste pomanagii, lasi , indolenti cersetori asta ati ajuns.......RUSINE

Margareta
5 martie 2013
parcul Tabacarie

Subscriu la mesajul cu ajutoarele sociale pe care le primesc, ar trebui pusi sa faca ceva, macar curatenie pe strada si in parcuri. Iar cu abonamentele gratuite, ar trebui reduse la 10 calatorii si poate ar ajunge ceva reduceri pentru elevi si studenti. Va multumesc!

....
5 martie 2013
...

MDA.. IN ARTICOLUL DE MAI SUS SE VORBESTE DE STAREA JALNICA IN CARE SE AFLA LA ORA ACTUALA PARCURILE CONSTANTEI.. DECI MA INTREB CE LEGATURA ARE ASPECTUL JALNIC AL PARCURILOR CU PENSINOARII?? IAR FAPTUL CA UNII PENSIONARI PRIMESC PACHETE ESTE O RUSINE ESTE ADEVARAT!, DAR NU PENTRU EI CI PENTRU GUVERN CA S-A AJUNS AICI. SUNT CONVINSA CA TOTII ACEI PENSIONARI CE PRIMESC AJUTOARE, PREFERA SA LI SE RESTITUIE PENSIILE ASA CUM SE CUVIN DUPA ANI SI ANI DE MUNCA ... SI NU ACESTE PACHETE CE-I UMILESC... SUNT DE ASEMENI CONVINSA CA NU TOII PENSIONARI L-AU ALES PE MAZARE, ACESTA ESTE REALES DE "GASCA LUI" CE AU INTERESE MULT MAI MARI CA EL SA FIE REALES, INTERESE CE NU SE LIMITEAZA LA DOAR NISTE AMARATE DE PACHETE.. SAU SUNTETI CHIAR ATAT DE NAIVI SA PUNETI TOTUL IN CARCA PENSIONARILOR... ...NU AVETI PARINTI?BUNICI?.. SAU CREDETI CU ARDOARE CA V-ET RAMANE MEREU VESCNIC TINERI SI NU O SA AJUNGETI PENSIONARI?? DE ARUNCATI MEREU CU "NOROI" LA ADRESA PENSIONARILOR?? SA NU UITATI CA PE VREME CAND EI ERAU TINERI... PARCUL TABACARIEI ARATA SUPERB!!! DECI VA INTREB CE VINA AU PENSIONARII CU TOTA MIZERIA DIN CONSTANTA??

aham
5 martie 2013
raspuns

da, cu totii avem bunici si intr-adevar pe vremea lor parcul arata impecabil ... ce vina au pensionarii??!!!! au vina ca-l voteaza pe acest nenorocit numit mazare sau nu-i vezi ciorchine aproape pupandu-i mainile pe unde-l vad?! daca oamenii nu ar fi atat de prosti , nesimtitul asta nu ar fi fost primar ani la rand

Răspuns la: ...
Adăugat de : ...., 5 martie 2013
MDA.. IN ARTICOLUL DE MAI SUS SE VORBESTE DE STAREA JALNICA IN CARE SE AFLA LA ORA ACTUALA PARCURILE CONSTANTEI.. DECI MA INTREB CE LEGATURA ARE...
aham
5 martie 2013
inca ceva

si nu , nu e o rusine ca primesc pachete , n-ai inteles ideea , e o rusine ca pt acele pachete il voteaza pe mazare , fara sa se gandeasca la viitorul copiilor si nepotilor .

Răspuns la: ...
Adăugat de : ...., 5 martie 2013
MDA.. IN ARTICOLUL DE MAI SUS SE VORBESTE DE STAREA JALNICA IN CARE SE AFLA LA ORA ACTUALA PARCURILE CONSTANTEI.. DECI MA INTREB CE LEGATURA ARE...
...
5 martie 2013
ptr. aham

mm.. sambata trecuta am vazut la stiri pe Mazarica pupat de mii de ori si imbaratisat dar.. supriza ... nu de pensionari ci de domnite, domnite tinere care nu mai incapeau in piele de fericire ca au marea onoare de a sarbatori impreuna cu ... exact Mazarica.. sincer nu am vazut nici un pensionar pupandu-i mainile sambata trecuta... ... sau primeau si ele pachete? :-)

Răspuns la: raspuns
Adăugat de : aham, 5 martie 2013
da, cu totii avem bunici si intr-adevar pe vremea lor parcul arata impecabil ... ce vina au pensionarii??!!!! au vina ca-l voteaza pe acest nenorocit...
....
5 martie 2013
...

mm.. sambata trecuta am vazut la stiri pe Mazarica pupat de mii de ori si imbaratisat dar.. supriza ... nu de pensionari ci de domnite, domnite tinere care nu mai incapeau in piele de fericire ca au marea onoare de a sarbatori impreuna cu ... exact Mazarica.. sincer nu am vazut nici un pensionar pupandu-i mainile sambata trecuta... ... sau primeau si ele pachete? :-) ah! nu ele au primit martisoare :-) si sincer pareau ca sunt foarte mandre de MAZARICA A LOR ...

Răspuns la: inca ceva
Adăugat de : aham, 5 martie 2013
si nu , nu e o rusine ca primesc pachete , n-ai inteles ideea , e o rusine ca pt acele pachete il voteaza pe mazare , fara sa se gandeasca la...
Un fleac
5 martie 2013
SRL

dl Borcea a cumparat terenul pe nimic de la prietenul tradatorilor pensionari, nesimtitii astia ne vand orasul pt 2kg de faina, HUAAAAAAAAAAAAAA bosorogii, aici gasesti cum amaratul de mazare a devenit faraon http://www.facebook.com/pages/Ne-dorim-o-schimbare/451355471587283

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Maidanezii, un pericol sau în pericol?
Miercuri, 24 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Când este periculoasă tahicardia
Pagina a fost generata in 0.2916 secunde