Punctul pe "i"

Fumatul – un viciu cu multe costuri

224
Fumatul – un viciu cu multe costuri - 0b32d6a87c09c32b3cd90dfd5ef5699f.jpg
Ca fostă fumătoare înrăită, Valentina Chirea (39 ani), din Constanța, nu și-a propus să ne vorbească despre nicotină și efectele ei asupra organismului. A dorit, în schimb, să atragă atenția asupra altei probleme: incendiile provocate de țigările lăsate aprinse și în care se pierd vieți omenești, nu numai la noi, ci peste tot în lume. Statisticile demonstrează că majoritatea incendiilor de acest fel se declanșează în dormitor sau în camera de zi, acolo unde se întâmplă ca mucurile țigărilor să cadă pe covor, pe mobilă sau dacă sunt aruncate la coșul de gunoi.
"Vă spun eu, cel mai sigur este să nu se permită fumatul în casă, pentru că un muc de țigară poate provoca un incendiu chiar și după câteva ore, dacă nu a fost stins bine și îndepărtat de pe su-prafețele inflamabile. Și nu vorbesc decât în cunoștință de cauză. Pe data de 30 iulie a.c. (n-o să uit în veci data asta!), extrem de obosită fiind, am scăpat mucul de țigară în spațiul dintre pat și un scaun. Am adormit și numai Dumnezeu a vrut ca eu să simt mirosul de fum la timp, astfel încât incendiul să nu cuprindă toată casa. Au ars, totuși, câteva obiecte, dar important este că nu m-am trezit într-o casă cuprinsă de flăcări. După cum, la fel de bine exista și riscul de a ateriza pe lumea cealaltă. Nu exagerez câtuși de puțin, dar riscurile fumatului privesc și astfel de nenorociri, pe care le pot provoca nu doar cei obosiți și neatenți, ci și bolnavii, bătrânii imobilizați sau cei care au ceva îmbibație de alcool în sânge".
Cititoarea noastră a insistat să atragă atenția asupra faptului că fumatul este responsabil nu doar pentru deteriorarea sănătății (atât la fumătorii activi, cât și la cei pasivi, inclusiv copiii și pruncii nenăscuți), ci și pentru pericolul crescut de distrugeri cauzate de incendiile pe care le pot provoca fumătorii care nu-și poartă de grijă. "De atunci nu am mai pus gura pe țigară, deși mi-e cam greu, dar nu la fel de greu ca în primele zile. Deci, merge!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 August 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Marţi, 11 August 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Luni, 10 August 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Luni, 10 August 2009
Stire din Cetățenești : Sfaturi împotriva cicălelii!
Pagina a fost generata in 1.7416 secunde