Fertilizați mușcatele cu coji de banane

4085
Fertilizați mușcatele cu coji de banane - ba045a2900b61aa59b6b1691309c3cd1.jpg
Pentru a vă bucura mult timp de frumusețea florilor de mușcată, ideal ar fi să le îngrijiți corect, specialiștii având și câteva sfaturi în acest sens.
l Cum orice plantă, pentru a se dezvolta spectaculos, are nevoie de fertilizant, e bine să știți din start că pentru fertilizarea mușcatelor puteți folosi coaja de banană. Va trebui s-o lăsați la uscat zece minute în cuptorul încins, iar după ce s-a răcit, s-o faceți pulbere. Apoi presărați-o în ghivece.
l Atunci când alegeți o mușcată e bine să știți că plantele de talie mare ating înălțimi de 80-100 cm, fiind potrivite în parcuri și în grădini. Pentru interior sunt indicate cele pitice, iar pentru balcon, cele curgătoare.
l Mușcatele cresc bine atât în pământ de grădină, cât și în amestec îmbogățit cu turbă și nisip.
l Mușcatelor le place lumina, dar soarele puternic le arde. Așadar, în zilele caniculare, încercați să le protejați cu o umbrelă sau mutând jardinierele sau ghivecele din bătaia soarelui.
l Vara, udați florile de două-trei ori pe săptămână, dimineața sau seara. Dacă sunt ținute în soare mai multe ore, trebuie udate zilnic. Evitați să le udați când soarele e puternic, pentru că se vor arde.
l Nu lăsați apa să stagneze în vasele de scurgere, pentru că astfel rădăcinile pot putrezi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Mai 2011
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Marţi, 10 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Trufe din brânză
Pagina a fost generata in 1.9376 secunde