Efectele încălzirii cărnii la microunde

162
Efectele încălzirii cărnii la microunde - siteincalziremicroundejpg-1409061732.jpg
Încălzirea cărnii în cuptorul cu microunde determină apariția dnitrosodietanolaminei, cunoscută ca agent cauzator al cancerului, sunt de părere specialiștii Sănătate.ro. Astfel, urmare încălzirii, compușii biomoleculari din proteine sunt degradați, se creează un efect de legătură între mâncarea încălzită sau preparată la cuptorul cu microunde și orice radiație atmosferică existentă, ceea ce duce la creșterea saturației în particule alfa și beta a mâncării respective.

Iată și alte efecte nocive ale încălzirii alimentelor la cuptorul modern: Microundele cauzează scăderi semnificative în conținutul nutritiv al tuturor produselor alimentare studiate. Cele mai importante constatari ale specialiștilor sunt următoarele: se pierd vitaminele și mineralele (în fiecare produs testat a scăzut biodisponibilitatea următorilor nutrienți vitali: vitamina B complex, Vitamina C, E și minerale esențiale; se reduce din capacitatea fructelor și legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide și nitrilozide din fibrele vegetale; se distruge valoarea nutritivă a nucleoproteinelor din carne. În general, s-a dovedit dezintegrarea tuturor alimentelor testate.

Laptele și cerealele încălzite în cuptor sunt nocive prin hidroliza proteinelor care se găsesc în acestea. Microundele folosite pentru dezghețarea alimentelor congelate alterează catabolismul glucozidelor și galactozidelor care se află în aceste alimente.

Cum este afectat organismul uman

1.Tulburări în funcționarea sistemului digestiv, prin alterarea substanțelor elementare ale alimentelor supuse procesului de încălzire cu microunde. 2. Tulburări și la nivelul sistemului limfatic (datorită modificărilor chimice ale alimentelor), care duc la degenerări în ceea ce privește capacitatea organismului de a se proteja împotriva apariției anumitor celule canceroase. 3. Crește incidența cancerului de stomac și a celui intestinal, prin substanțele chimice eliberate din alimente prin expunerea la microunde. 4. Distrugere generalizată în celulele din țesuturile periferice. 5. Degenerare gradată a funcțiilor digestive și excretorii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : De ce am gura uscată?
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Forme de asigurare  a locuinței
Marţi, 26 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 26 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5835 secunde