Deșeurile nepericuloase, transportate la întâmplare?

113
Deșeurile nepericuloase, transportate  la întâmplare? - deseurineperic-1406035190.jpg

Articole de la același autor

"Mă interesează ce lege mă obligă pe mine, cetățean, să nu transport deșeuri care nu prezintă niciun pericol fără autorizație. Înțeleg, la deșeurile periculoase, e altă treabă. Sau e și asta o formă să ni se mai ia niște bani?" (Ion Dascăl).

v v v

Oricât ar fi de nepericuloase, deșeurile nu pot fi transportate decât în anumite condiții și cu respectarea unei proceduri stricte, care sunt impuse de Hotărârea Guvernului nr.1061/ 2008 privind transportul deșeurilor nepericuloase și periculoase, pe teritoriul României. În plus, potrivit acestei Hotărâri, transportul deșeurilor se realizează numai și numai către operatorii economici care dețin autorizație de mediu conform legislației în vigoare pentru activitățile de colectare, stocare temporară, tratare, valorificare și eliminare, nicidecum la întâmplare.

De reținut! Este interzis transportul deșeurilor de orice natură de la locul de producere la cel de colectare, stocare temporară, tratare, valorificare, eliminare, fără respectarea prevederilor acestei hotărari. În plus, transportul deșeurilor nepericuloase nu se poate face decât pe baza unui formular tip de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase. Iar deșeurile nepericuloase destinate eliminării se transportă de la expeditor la destinatar și se controlează pe baza formularului de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase tipizat, cu regim special. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Social : Mediul marin, în pericol
Pagina a fost generata in 1.703 secunde