De ce e bine să aveți în casă cărbune medicinal

904
Dușmanul intoxicațiilor. Intoxicațiile cu medicamente ori cu diferite substanțe chimice se vindecă cu cărbune, spun specialiștii Click Sănătate. Ideal ar fi ca imediat după intoxicare, bolnavului să i se dea apă cu cărbune medicinal. Este indicat să bea patru litri, după care va elimina substanțele otrăvitoare din stomac.

Vindecă indigestia. În astfel de situații, este bine să bei un pahar cu apă în care a fost dizolvată o lingură de pulbere de cărbune vegetal. Dacă ești balonat sau ai arsuri la stomac, sunt necesare una-două lingurițe de pulbere de cărbune, cu puțină apă. Se ia cu 30 de minute înaintea meselor.

Calmează crizele de gastrită. Cărbunele medicinal este un foarte bun remediu pentru a calma crizele de gastrită, deoarece absoarbe acidul gastric din stomac. Este bine ca, în momentul în care începe criza, să bei un pahar cu apă, în care ai amestecat o lingură de praf de cărbune. Este eficient să-l consumi de trei-patru ori pe zi.

În… război cu alcoolul. Adesea, cei care renunță la alcool sunt slăbiți și suferă de balonare. Este recomandată o cură cu cărbune medicinal, căci curăță organismul de toxine. Timp de o lună, se bea o jumătate de cană cu apă, în care ai pus o linguriță de praf de cărbune. Poți consuma și trei-patru căni de infuzie de cimbrișor.

Atenuează inflamațiile. Cataplasma, un amestec de cărbune cu apă, tratează înțepăturile de insecte, eczemele, rănile, fiind eficientă și în cazul varicelor. Se prepară din cinci-șase linguri de cărbune, care se toarnă într-o cană cu apă caldă sau rece, până când se obține o pastă. Se aplică pe locul inflamat între opt și zece ore.

Menține sănătatea dinților. Interesant este că pentru dinți mai albi, dar și mai sănătoși, o cură cu cărbune medicinal, timp de trei săptămâni, de două-trei ori pe an poate face minuni. Trebuie să consumi o lingură de pulbere de cărbune vegetal dizolvată în 150 ml de lapte cald, de două ori pe zi.

Tratează problemele respiratorii. Cărbunele vegetal atenuează crizele de tuse și este de ajutor și bolnavilor de astm. Pentru a calma tusea, este necesar să consumi cărbune vegetal pudră, umezit cu apă. Sunt necesare două linguri la o cană cu apă, timp de câteva zile. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce apar cariile dentare
Vineri, 18 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : "Păduchii împrăștie boli?"
Pagina a fost generata in 2.7114 secunde