De ce e bine să ai oțet în casă

440
De ce e bine să ai oțet în casă - siteotet-1406814913.jpg
Simplu sau combinat cu apă, oțetul și-a câștigat și menținut, de-a lungul anilor, statutul de produs extrem de util în orice gospodărie. Iată și câteva dintre întrebuințările oțetului, recomandate de Unica.ro:

Te scapă de mătreață: Aplicat după spălare, în combinație de o cană de oțet la două căni de apă caldă, oțetul îndepărtează până la sută la sută mătreața. Atenție la scapul sensibil, deoarece poate provoca arsuri.

Împrospătează legumele: Dacă aveți legume cu părți mai ofilite și trecute, pregătiți o soluție din apă și oțet, apoi spălați bine legumele.

Omoară buruienile: Aplicat cu atenție pentru a nu distruge culturile folositoare, oțetul poate fi folosit pentru arderea buruienilor nedorite din grădine, acidul acestuia fiind deosebit de eficient pentru această sarcină.

Curăță lentilele ochelarilor: Pentru a îndepărta urmele grase de pe lentilele ochelarilor, puneți câte o picătură pe fiecare lentilă și ștergeți-le cu o cârpă curată.

Face să dispară petele lăsate de orice deodorant: Una dintre cele mai frecvente probleme în folosirea deodorantelor solide (roll-on) constă în apariția pe haine, în special cele de culoare închisă, a petelor de deodorant. Din fericire, aceste pete se pot îndepărta prin spălarea manuală cu apă, detergent și oțet.

Dușmanul negilor: Se amestecă oțet din mere cu glicerină pentru a obține o loțiune care, aplicată zilnic pe negi, duce la dispariția acestora.

Hidratează pielea: Adăugați două linguri de oțet în apa din cadă și veți vedea diferența.

Ameliorează durerile din gât: Gargara cu oțet reduce semnificativ durerile de gât. Se pun două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă și se face gargară un minut, apoi se înghite apa. Dacă durerea persistă, se repetă gargara de mai multe ori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 01 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru cataractă
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7346 secunde