Medicul de gardă

De ce apar cariile dentare

200
De ce apar cariile dentare - 18octmedicbun-1382111563.jpg

Articole de la același autor

"Rar se întâmplă să nu mă spăl pe dinți, folosesc paste și periuțe bune și tot am carii. Dentistul este prea scump în ziua de azi și m-am gândit că pot fi ajutat, prin această rubrică, cu niște explicații despre carii, poate realizez unde greșesc. Vă mulțumesc, Lucia, 41 ani".

v v v

Doamnă Lucia, factorii care duc la apariția cariilor nu sunt puțini. Pentru înțe-legerea fenomenului, întrucât problema afectează mulți oameni, medicul stomatolog Loredana Stănică explică, în continuare, de ce apar aceste carii. În primul rând, dată fiind capacitatea cavității bucale de a se curăța și dacă fluxul de salivă este insuficient, acest lucru duce, în timp, la apariția cariilor. Apoi, regimul alimentar este un factor greu de ținut în frâu, mai ales de cei care aleg să consume foarte des alimente ce conțin mult zahăr. Cariile sunt favorizate și de bacteriile care se găsesc în cavitatea bucală, de durata prelungită de expunere a dinților la acizii grași produși de bacterii.

Primul pas în apariția cariilor. Medicul stomatolog atrage atenția că cel dintâi pas în apariția cariilor îl constituie apariția plăcii bacteriene. Iar construcția dinților, respectiv șanțurile din structura acestora sunt locurile cele mai potrivite depunerii plăcii bacteriene. Și nu în ultimul rând, dinții aflați în regiunile cele mai greu accesibile cu periuța și ața dentară din cavitatea bucală sunt la fel de predispuși la apariția cariilor.

Placa bacteriană. În general, depunerea de tartru pe dinți, urmată de periajul neregulat și incorect al dinților permite să se formeze placa bacteriană. Aceasta poate fi îndepărtată prin periaj zilnic corect sau prin periaj profesional. Sintetizând, medicul apreciază că neglijența în îngrijirea dinților și practicile incorecte rămân cauze esențiale ale problemelor dentare, în general. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cariile dentare, evitate cu un vaccin
Pagina a fost generata in 0.5599 secunde