Cum se dezgheață corect carnea de pui

3472
Probabil că, din grabă, gospodinele dezgheață rapid carnea de pui, după o metodă aleasă la întâmplare. Nutriționiștii și medicii atrag însă atenția că pregătirea incorectă a cărnii, fie în procesul de gătire, fie în cel al dezghețării cărnii congelate poate provoca probleme serioase pentru sănătate, din cauză că există riscul răspândirii și ingerării unor bacterii foarte periculoase. De aceea, oricât de mare ar fi oboseala după o zi de lucru, ca și dorința de a sta cât mai puțin în fața aragazului, nu trebuie sărite etapele care să asigure atât o dezghețare corectă, cât și o preparare ca la carte a mâncărurilor. 

Cât privește carnea de pasăre, aceasta este considerată mai pretențioasă, de aceea trebuie să fie preparată cu multă grijă, pentru a evita infecțiile cu salmonella. Chiar dacă o gătiți așa cum trebuie, dezghețarea neglijentă a cărnii de pui poate avea consecințe nedorite. Pentru a evita aceste neplăceri, puteți avea în vedere recomandări:

1. Nu lăsa sub nicio formă carnea să se dezghețe pe dulap sau în chiuvetă, la temperatura camerei.

2. Modul corect de a dezgheța carnea de pui este să o lași în frigider, chiar una-două zile.

3. Mai poți pune carnea într-o pungă de plastic închisă bine, pe care să o așezi într-un vas cu apă rece. Schimbă apa la fiecare 30 de minute, pentru a te asigura că rămâne rece!

4. Carnea dezghețată de pui rezistă în frigider maximum una-două zile, nu mai mult.

5. Dacă te grăbești, poți dezgheța puiul și la microunde, însă numai ocazional, căci microundele trebuie evitate, dar dacă faci asta, va trebui să gătești carnea imediat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Tratarea sinusurilor inflamate
Pagina a fost generata in 1.291 secunde