Cum să faci cozonaci pufoși

804
Cum să faci cozonaci pufoși - sitecozonacipufosi-1397736428.jpg
Iată câteva secrete dezvăluite retete.acasa.ro, de care ar fi bine să țineți cont înainte de a vă apuca  defrământat și copt aceste delicii tradiționale românești!


Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei
Ingredientele pentru cozonac - în special ouăle și drojdia - trebuie scoase de seara de la frigider și ținute la temperatura camerei. Diferențele de temperatură dintre ingrediente pot interfera cu drojdia și pot împiedică aluatul să crească.


Drojdia nu se opărește cu lapte
Atunci când prepari maiaua, care este partea esențială a cozonacului, este foarte important să nu pui laptele fierbinte, întrucât afectează acțiunea drojdiei și da înapoi aluatul.


Făină trebuie cernută de câteva ori
Cine nu are ciur sau sită, atunci să își cumpere rapid! Unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale preparării cozonacilor sunt legate de făină. Indiferent că este de foarte bună calitate sau special făcută pentru produse de patiserie, este obligatoriu să cerni făină de vreo trei ori înainte de a te apucă să o amesteci cu celelalte ingrediente. Bunicuțele spun că ajută aluatul să fie mai dens și cozonacul mai fraged.


Aluatul se frământă cel puțin 30 de minute
Frământatul este, alături de maia și ingrediente proaspete, un element-cheie pentru creșterea aluatului și pentru obținerea unui cozonac pufos. Cu cât frămânți mai mult aluatul, cu atât crești șansele că acesta să crească mai mult, iar cozonacul să aibă o textura fragedă și pufoasă. Bunicuțele gosopodine și bucătării pricepuți recomandă frământarea aluatului pentru cel puțin 30 de minute sau până în momentul în care acesta se dezlipește singur de pe mâini.


Nu se deschide ușa la cuptor în timpul coacerii
Un alt truc important de care trebuie să ții cont atunci când coci cozonacii este să ții cuptorul închis pe tot parcursul procesului de coacere sau măcar în primele 20 de minute. În primele minute de la intrarea în cuptor, procesul de creștere al aluatului continuă, iar dacă deschizi ușa cuptorului și apar diferențe de temperatură, există riscul că aceștia să dea înapoi și să nu mai iasă crescuți și frumoși.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 18 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să decorezi masa de Paști
Joi, 17 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.581 secunde