Cum pregătești carnea pentru friptură

474
Cum pregătești carnea pentru friptură - sitecumpregcarne-1411079341.jpg
Specialiștii în gastronomie sunt de părere că unul dintre secretele unei fripturi gustoase și fragede este și modul de îmbibare și maturare a produselor alimentare pentru o perioadă de timp, într-un amestec, umed sau uscat, numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau de a da o aromă (sau ambele). Potrivit Culinar.ro, este însă extrem de important ca procesul de marinare să nu fie confundat cu cel de macerare, un alt proces care este, de obicei, destinat fructelor și care implică păstrarea de alimente într-un lichid (cum ar fi alcool, sau chiar ceai) pentru a-l inspira cu aromele sale.


Baițul și saramura. Marinarea este folosită în multe bucătării din întreaga lume, fiind, de multe ori, un proces culinar în sine. Multe din gusturile picante și acre ale alimentelor din Asia de Sud sau din Caraibe se bazează pe marinate,  pentru a-și însuși aromele caracteristice. Marinatele pot fi folosite pentru puțină aromă, cu câteva condimente simple, proaspete, de bază, sau pentru a crea arome pregnante, cu plante foarte aromatice și condimente.Componentele sosului marinat. Ingredientele de bază pentru marinate se împart în trei grupe: acizi, cum ar fi oțet (vin) sau suc de lămâie, uleiuri și condimente.


Truc! O marinată eficientă va avea o proporție echilibrată și variată a celor trei elemente, în funcție de tipul de produse alimentare și aromele pe care doriți să le obțineți. Alte ingrediente aromatizante care se mai utilizează în procesul de marinare sunt mierea, hreanul, hamsiile sau anșoa, ketchup-ul, sosul de soia, Tabasco, tamarid. Sau produse fermentate: sosuri de pește, sos Worcestershire, iaurt, bere și altele. Alegerile sunt aproape nesfârșite și în funcție de preferințe și gust!Lucrați planificat! Într-adevăr, marinarea nu este un proces complicat, dar trebuie planificat în timp util, mai ales dacă alimentele marinate urmează a fi gătite ulterior. Faceți marinatele și scufundați alimentele în ele, în special cărnurile, înainte de a vă apuca de celelalte pregătiri ale mesei. Puteți utiliza întotdeauna timpul de marinare în favoarea dumneavoastră pentru a pregăti restul. Pentru preparatele la grătar în alte locuri decât propria curte, ar fi bine să luați în calcul marinarea cărnurilor și chiar a legumelor, deoarece majoritatea marinatelor previn dezvoltarea bacteriilor și oxidarea legumelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.4635 secunde