Cum ești plătit dacă muncești "part-time"

165
1
Cum ești plătit dacă muncești

Articole de la același autor

"Dacă lucrez part-time, nu am voie să fac ore suplimentare?" – întreabă Anamaria Posea.

v v v

Doamnă Posea, fără doar și poate că este dreptul dumneavoastră să munciți în regim de part-time. Însă, dacă veți semna un contract de muncă de acest fel, trebuie să știți că drepturile salariale se vor calcula proporțional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de muncă. Asta înseamnă, potrivit specialistei în probleme de muncă, Mihaela Crivea, că la calcularea salariului se ia de bază salariul cuvenit pentru aceeași muncă, la care se aplică sistemul mai sus enunțat. Cât privește orele suplimentare, acest tip de contract interzice, printre altele, acest lucru, evident, numai dacă nu intervine o situație excepțională, de forță majoră.

Important! De precizat că salariatul cu fracțiune de normă este, potrivit Codului Muncii, persoana al cărei număr de ore normale de lucru, calculate săptămânal sau ca medie lunară, este inferior numărului de ore normale de lucru ale unui salariat cu normă întreagă comparabil. Angajatorul poate încadra salariați cu fracțiune de normă prin contracte individuale de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, denumite contracte individuale de muncă cu timp parțial. 

Comentează știrea

Geo
27 august 2014
ore suplimentare

Cunosc o gramada de cazuri cu acest contract de munca si concluzia este urmatoare cine comenteaza zboara a doua zi. Legea este una dar realitatea este alta

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6802 secunde