Cum ajuți părul să nu mai cadă

191
Cum ajuți părul să nu mai cadă - siteasaajutiparul-1411079187.jpg
Specialiștii ne asigură că fiecare om pierde, în mod normal, între 40 și 100 de fire de păr pe zi. Dar tot ei ne recomandă ca dacă părul ne cade prea mult, ar trebui să luăm măsuri! Pe lângă îngrijirea propriu-zisă, există și alte leacuri care te pot ajuta să obții rezultate atât în privința creșterii părului, cât și în regenerarea și îndesirea lui! Însă, ar trebui știut că, alături de factorii genetici (alopecia androgenetică) și factorii de mediu, și unele obiceiuri legate de modul de îngrijire a părului pot duce la căderea lui. De exemplu, potrivit Unica.ro, obiceiul de a ține părul în coadă mult prea strâns, cu bentițe sau în coadă împletită poate duce la pierderea unui număr mai mare de fire de păr. Înainte de a apela la tot felul de produse profesioniste, încearcă remediile bunicii care au dat rezultate de-a lungul timpului. În plus, nu conțin parabeni sau alte substanțe toxice, care, în timp, pot accelera pierderea părului.


Balsamul de nuc. Un produs din cămara bunicii, care hrănește pielea capului și împiedică pierderea părului este balsamul de nuc. Îl poți prepara din 50 de grame de mlădițe sau muguri de nuc, la care adaugi 150 de grame de untură de porc. Mărunțești mlădițele și le fierbi în untură timp de 45 de minute. Ulterior lași amestecul la răcit într-un vas de ceramică. În fiecare seară masează pielea capului cu acest balsam. Însă tratamentul nu va da roade dacă este urmat doar 2-3 zile, încearcă o perioadă mai lungă de timp.


 Alte leacuri. Amestecul din miere și ou (gălbenuș): masează părul și scalpul și lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care clătești bine părul. Poți repeta procedeul de două ori pe săptămână; amestecul din ulei de măsline, miere și scorțișoară pudră: masează bine scalpul și lasă să acționeze timp de 15 minute, după care clătești și aplici șamponul. Poți repeta procedeul de trei ori pe săptămână; amestecul din ulei de ricin și ulei de migdale (în cantități egale): aplică soluția pe scalp, după care clătești părul. Poți aplica o dată pe săptămână. Loțiune de clătire cu năsturel. Și tratamentul cu planta numită năsturel este indicat în cazul căderii părului. În plus, această loțiune este recomandată și pentru părul fragil, redându-i vigoarea. Prepară loțiunea dintr-un pumn de plantă, o lingură oțet de fructe și jumătate de litru de apă. Toacă planta, după care o pui într-un vas. Amestecă oțetul cu apă și adaugă peste plantă. Lasă la macerat peste noapte, iar a doua zi strecoară loțiunea. Peste părul spălat torni amestecul obținut, după care clătești cu atenție.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Remedii la îndemână pentru stomac
Pagina a fost generata in 3.2462 secunde