Medicul de gardă

"Copilul meu crește cam repede!"

2405

Articole de la același autor

"Nici eu, nici soțul, nici alte persoane din familie nu suntem prea înalți, toți avem o talie mai degrabă mică. Am un copil de patru ani, dar toți spun că pare de șase-șapte ani. Pe mine nu mă sperie înălțimea. Mi se pare ciudat că el crește exagerat de repede. De la o vreme, mi se pare palid și parcă nu mai are atâta energie. E cazul să-l duc la medic sau mă alarmez eu aiurea?" – este dilema unei tinere mame, care a recunoscut că l-a cam "îndopat cu vitamine".
v v v
Din capul locului, dr. Katy Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a spus că astfel de probleme trebuie ges-tionate de un specialist. Însă, revenind la problema ridicată de cititoarea noastră, este posibil ca în perioada în care un copil crește mult prea repede să nu mai aibă suficientă forță și să pară anemic. De precizat însă că așa ceva se întâmplă numai când copilul respectiv suferă de o dereglare sanguină ereditară, respectiv hemofilie, situații în care se poate instala anemia. 
Semne înșelătoare. Pe de altă parte, se știe prea bine că, de regulă, un copil mai palid și mai liniștit trece drept un anemic. Pentru ca părinții să nu fie puși în situația de a-și face tot felul de gânduri, cel mai bine ar fi să se ia legătura cu un pediatru, chiar dacă micuțul nu dă semne de boală, mănâncă bine și se joacă. Totul, din cauză că numai un medic, pe baza investigațiilor pe care le consideră necesare într-o situație sau alta, poate să pună un diagnostic de certitudine. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum scazi febra copilului
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Diverse : Cum reacționezi  la fricile micuțului
Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Monden : Gwen Stefani va avea un băiețel
Miercuri, 08 Ianuarie 2014
Stire din Social : INS. Șomajul, în creștere
Pagina a fost generata in 0.4589 secunde