Colțul constănțeanului supărat

451
3
Colțul constănțeanului supărat - bigstockphotobusinesswoman273756-1324936158.jpg

Locuiți la bloc și vi s-a întâmplat să aveți dificultăți în convocarea unei adunări generale, când considerați că nu găsiți o soluție rezonabilă problemelor care vă frământă la un moment dat? Liliana Damache a dorit să atragă atenția, prin această rubrică, asupra faptului că astfel de lucruri se întâmplă frecvent în blocul în care locuiește, însă refuzul vine din partea unor locatari, care nu participă, din principiu, la nicio adunare generală: "Am fost foarte supărată de Crăciun, din cauza plăților care ne-au venit la căldură. Mai bine afișau listele după sărbători, ca să ne priască și nouă sarmalele… Problema în asociația noastră este că mulți au bani și nu par deranjați de milioanele pentru întreținere. Mai mult, mă acuză pe mine că sunt pentru asistarea leneșilor, că trebuie să muncim mai mult, să ne plătim toate cheltuielile, că statul nu mai are bani. Nu neg treaba asta, trebuie să muncim și în familia noastră chiar se muncește. Dar mi-a venit ultima întreținere la 760 lei, ceea ce este foarte mult la salariile noastre. Eu cred că s-a greșit la calcul și vreau să convoc adunarea generală, să ni se explice, băbește, să înțelegem toți, că nu e așa. Nu am dreptul ăsta? Președintele mi-a spus că n-are nimic împotrivă, să convocăm câte adunări vrem, o să primim toate explicațiile. Problema e că nu ne înțelegem noi, fiind în două tabere. Eu nu știu legea și întreb de câte ori se poate convoca adunarea generală și cum se face? Vă mulțumesc pentru lămuriri".

Procedura convocării
Prima convocare a adunării generale se face prin afișare la loc vizibil sau printr-un convocator tip tabel, pe care să-l semneze fiecare locatar, potrivit legislației care guvernează activitatea asociațiilor de proprietari. Dacă la ședință nu sunt prezenți jumătate plus unu din numărul locatarilor (personal sau prin reprezentant legal, adică cu împuternicire scrisă și semnată de către proprietarul în numele căruia se votează), adunarea se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum zece zile de la data primei convocări, când hotărârile se pot lua prin votul majorității, fără să conteze numărul membrilor prezenți.



Comentează știrea

1946 si 2012=diktatura
27 decembrie 2011
Di vina,ii altul

Tanti e suparata.Foarte bine.Calculul este corect.Da,cum ea e pupatoare de moashte si nicidecum "pupatoare de Piata Victoriei",via Bucuresti:sa fie bucuroasa ca nu ia venit de plata mai mult!!!Inca nu a aflat tanti,ca nu mai e "asistata social"Cat timp nu "pupati Piata Victoriei"-asa va trebuie.

carcotashu
27 decembrie 2011
nu e nevoie de adunare generala

Tabelul cu socotelile de intretinere, este afisat cu toate cheltuielile defalcate. Sau asa ar trebui sa fie. Sa calculeze persoana in cauza cit da pe caldura, cit pe apa calda si rece, cit la femeia de servici, cheltuielile de adm., lift (daca are) si iluminat etc. Apoi sa compare cu cheltuielile altor familii de pe scara. Se va lamuri. In ce priveste "Piata Victoriei", postata de "diktatura", cred ca este fan martzafoiul nazist tzopaitor. Obligatia de a sista ajutoarele pentru RADET vine de la FMI. Nici uslasii nu pot face nimic. (Am vazut ce-a patit Ungaria, care s-a opus citiva ani. Nu prea multi.) Dar maninca merda, ca sa incerce sa cistige prostii de partea lor. (Ca de obicei.) Oricum, problema socotelilor facute de RADET este de notorietate. Toata luma se plinge. Pentru ca simt cutitul la os (sau funia la par) si incep sa fure ca-n codru. Ca sa nu dea faliment. Solutia este debransarea si centrale proprii! Veti avea caldura mult mai ieftina. Este surprinzator cum statul roman nu a reusit 22 de ani sa-i disciplineze. Si nici n-or sa reuseasca! Noroc cu FMI ca obliga la solutii radicale. Repartitoare aveti, stimata doamna? Daca nu, ce asteptati? Daca da, mai opriti-le, macar din cind in cind!(Radet-ul, daca vrea sa fie eficient, sa izoleze toate tevile, sa schimbe instalatiile inveechite, sa dea afara din tesa si sa micsoreze salariile. dar cum sa faca ultimele doua chestii? Altfel, falimentul va maninca. Boala lunga, moarte sigura. Si voi o clociti de vreo 2 decenii!)

Miruna
27 decembrie 2011
PARFAIT D'ACORD=))))))))))))))))))

carcotashu,insa trebuie sa recunoastem ca si fmi e o jigodie la fel de mare cum e mazarosul aici pe plan local!! ..fmi ne- a impus scoaterea subventiei,desi stie ca romanii sunt oameni saraci sau cu salarii mici, iar mazarichea a scumpit DE AL DRACULUI cat a putut...ca sa deea vina pe guvenrul boc, guvern ce e la cheremul fmi prin incompetenta.Insa asa e, pe plan local cel mai mare rau e ,fireste, tzopaitorul din venzuela(in curand va pleca in honduras si nicaragua:))

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Trucuri mici, efecte mari
Pagina a fost generata in 3.2142 secunde