Rețeta zilei

Ciocolată de casă

753
Ciocolată de casă - 5850f8234db948fb2374d0b150649ffa.jpg
Ingrediente: 500 g zahăr vanilat, 150 ml apă, 500 g lapte praf, 100 g cacao, 150-200 g alune sau nuci tăiate în felii groase, 100 g unt, 50 g glucoză sau 15 ml zeamă de lămâie, un plic zahăr vanilat, 20 ml rom.
Mod de preparare: Laptele și cacaua se cern, neapărat prin sita de sârmă inoxidabilă, ca să nu aibă cocoloașe. Nucile sau alunele se pun într-o tavă, care se introduce în cuptor, la foc mijlociu, unde se lasă zece minute, cu ușa cuptorului deschisă, ca să se prăjească puțin. Într-un lighean de 3-4 litri se pun apa, untul, zahărul și glucoza sau zeama de lămâie. Ligheanul se așază pe un vas cu apă fierbinte și se amestecă în compoziție până când se topește zahărul. Apoi se ia de pe aburi, se adaugă laptele praf, combinat, în prealabil, cu cacaua și nucile și se amestecă până când se omogenizează bine. Ligheanul se pune, din nou, pe apa fierbinte și se amestecă în compozitie două minute, ca să se înfierbânte puțin. După ce s-a luat de pe aburi se adaugă zahărul vanilat și romul. Compoziția se toarnă într-o tavă smălțuită de cca 26/40 cm, unsă cu puțin unt, se nivelează și se lasă la rece. După una-două zile, ciocolata se întărește și se poate tăia. Se păstrează învelită în celofan sau hârtie pergament, la frigider.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Luni, 11 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Ruladă de ciuperci și cartofi
Pagina a fost generata in 1.934 secunde