Medicul de gardă

Ce trebuie să știe un bolnav de inimă

213
Ce trebuie să știe un bolnav de inimă - mediccetrebsastie-1409147666.jpg

Articole de la același autor

"Am probleme cu inima, muncesc normal, opt ore pe zi, dar stau cu pastilele în buzunar, respect tratamentul. La mine cea mai mare problemă e că nu-mi place mâncarea fără pic de grăsime și mai scap la grăsimi. Și nici nu reușesc să slăbesc deloc, așa mi s-a recomandat. Trebuie să renunț de tot la grăsimi și la sare?" – întreabă un cititor.

v v v

Dacă în ceea ce privește tratamentul cardiacilor, acesta diferă în funcție de severitatea afecțiunii, de vârsta pacientului, orice bolnav de inimă ar trebui să aibă în vedere faptul că trebuie să respecte câteva principii generale de bază. Iar acestea țin de stilul de viață și de regimul alimentar și, atenție, sunt valabile pentru toți bolnavii, precizează dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center. Prin urmare, cardiacii trebuie să lupte cu toate forțele împotriva obezității, să nu facă exces de alcool, grăsimi, sare, să se odihnească suficient, să-și țină sub control tensiunea arterială și, dacă este cazul, diabetul.

Așadar, când se pune problema schimbării stilului de viață și de alimentație, nu se pot face derogări de la linia corectă.

Medicul le mai recomandă pacienților care au probleme de natură cardiacă, mai mari sau mai mici, să țină legătura cu specialistul, să-i respecte cu sfințenie recomandările, să nu sară peste programarea la controlul periodic. Procedând astfel, boala va fi ținută sub control, iar complicațiile vor fi evitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Balonarea. De ce se produce
Joi, 12 Iunie 2014
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem anemia
Pagina a fost generata in 0.3025 secunde