Ce… gătești cu mâncarea rămasă de la Paști

681
Ce… gătești cu mâncarea rămasă de la Paști - sitecegatestimancram-1398097947.jpg

Articole de la același autor

Ai pregătit o mulțime de bunătăți, de la tradiționalele ouă la cozonaci, pască, drob, friptură de miel și alte asemenea bucate care îți lasă gură apă. Dar, la fel ca în anii precedenți, constați că nici tu, nici ai tăi nu aveți cum să va înfruptați din toate aceste preparate în cele doar câteva zile de sărbătoare. Și-atunci, te întrebi ce să faci cu atâta mâncare? În niciun caz nu trebuie să o arunci! – spun specialiștii Culinar.ro, care propun să-ți pui imaginația la încercare și să încropești noi preparate culinare delicioase din toate "ingredientele" pe care le ai la îndemână, fie ele fripturi, cozonaci sau ouă. Iată câteva idei care te-ar putea scoate din încurcătură: 


Ouă umplute. Nu știi ce să faci cu ouăle vopsite rămase după Paște? Ce-ai spune să pregătești câteva delicioase ouă umplute? Există o mulțime de rețete, dar poate cea mai simplă presupune amestecarea gălbenușurilor cu pate de ficat, unt și condimente (sare, piper), până obții o pastă omogenă, numai bună pentru a umple jumătățile de ou rămase. La final, decorează ouăle umplute în funcție de propria imaginație.


Bombe din cozonac. Știai că din cozonacul, cândva pufos, acum ușor învechit, poți pregăti niște "bombe" demențiale? Iată o rețetă absolut delicioasă! Ai nevoie de un cozonac mare (de minim 500 g), mărunțit, pe care îl amesteci cu un sirop obținut din 250 ml de apă și 5 linguri de zahăr (pe foc). Adaugi peste circa 200 g de unt și 4 linguri de cacao. Dacă îți plac nucile, adaugă și aproximativ 150 g nuca măcinată. La fel de bine, poți pregăti câteva vișine din vișinată, pe care să le introduci în "bombele" pe care le vei forma din compoziția obținută, sau câteva bucăți de ciocolată neagră. La final, dă bilele prin nuca de cocoa, fulgi de ciocolată, nucă măcinată sau bombonele mici și colorate și gata!


Salată cu carne. Ai bucăți întregi de friptură de miel, pui, porc etc., cu care nu știi ce să faci? Ei bine, dacă sunt multe, multe, începe prin a le congela pe cele pe care nu le vei mânca imediat. Din restul, pregătește o salată sățioasă cu carne. Tot ce trebuie să faci este să arunci într-un bol frunze de salată, roșii, ceapă verde, ardei roșu, plus câteva bucățele de carne, brânză și ouă fierte. Cât despre dressing, ca să nu adaugi prea multe calorii, optează pentru unul simplu, din zeamă de lămâie și condimente.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Diverse : Cel mai sănătos meniu din lume
Pagina a fost generata in 0.3323 secunde