Ce n-ar trebui să mănânce o pisică

319
Ce n-ar trebui să mănânce o pisică - cenartrebsamanpisica-1406035487.jpg

Articole de la același autor

"Mâncam niște bomboane și cum pisica se uita la mine salivând, i-am dat și ei două. Semn că i-au plăcut e că de câte ori deschid dulapul în care țin bomboanele, salivează și așteaptă să fie servită. Știu că la câini sunt probleme cu ciocolata. Or fi și la pisici?" (Larisa Opreanu).

v v v

Este clar că pisicile nu trebuie hrănite cu tot ceea ce consumă stăpânii lor, atrage atenția medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Având în vedere că dacă nu sunt hrănite corect, pisicile se pot îmbolnăvi grav, pentru a veni în sprijinul stăpânilor, s-a alcătuit o listă întreagă cu alimente periculoase pentru pisici. Listă care ar trebui solicitată de la veterinarul care monitorizează sănătatea pisicii.

Referitor strict la dulciuri, ciocolata este interzisă. De asemenea, sunt interzise și produsele de patiserie, chiar și cele considerate dietetice. Totul, din cauză că xilitolul poate duce la creșterea nivelului de insulină, iar nivelul zahărului din sânge poate să scadă, ducând la insuficiență hepatică. Principalele simptome ale problemelor de sănătate cauzate de xilitol sunt vărsăturile, pierderea echilibrului, letargie, ajungându-se chiar la convulsii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum hrănești o pisică adultă
Sâmbătă, 07 Iunie 2014
Stire din Diverse : Dulciuri raw vegan pentru copii
Pagina a fost generata in 0.395 secunde