Ce gătim astăzi

188
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1410874831.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 4 roșii mari, 300 g mozzarella Granarolo (se recomandă utilizarea mozzarella Granarolo 100 g, în zer sau mini Granarolo 1 kg), 50 g măsline negre fără sâmburi, 20 g de capere,  80 g pâine toast, fără coajă, 10 frunze de busuioc, 30 ml ulei extra virgin, sare. Mod de preparare: 1. Decojiti roșiile după ce le-ați spălat. Scoateți miezul, presărați puțină sare pe fiecare roșie și lăsați-le să se scurgă. 2. Tăiați pâine toast în cubulețe și prăjiți-le într-o tigaie. 3. Într-un castron amestecați măslinele, caperele tocate fin și mozzarella Granarolo. Asezonați cu ulei de măsline, sare și câteva frunze de busuioc tocate mărunt. Adăugați cubulețe de pâine prăjită. 4. Umpleți roșiile pregătite anterior cu acest amestec. Decorați cu frunze de busuioc și stropiți cu ulei de măsline. Mod de servire Roșiile umplute cu mozzarella se servesc reci și se păstrează la frigider.


Mazăre cu ciuperci albe. Ingrediente: 5 căni de ciorbă de legume, o lingură ulei de măsline, 2 cepe mari, un cățel de usturoi, 300 g ciuperci albe, 250 g orez, o cană și jumătate de mazăre, 30 g brânză răzuită, sare de mare și piper după gust. Preparare: Se încălzește ciorba într-o cratiță și se păstrează fierbinte. Se înăbușă ceapa și usturoiul în ulei două minute, după care se adaugă ciupercile și se lasă la foc potrivit până când lichidul s-a evaporat și ciupercile sunt moi. Se adaugă orezul, se amestecă și se mai lasă două minute. Apoi se toarnă o cană de ciorbă caldă, se amestecă și se lasă până când lichidul este absorbit. Se repetă procedeul până când se termină toată ciorba, după care se mai lasă pe foc până când orezul este fiert. Se adaugă mazărea și brânza și se lasă pe foc, amestecând continuu, până când brânza începe să se topească. Se pun sare și piper după gust și se presară pătrunjel sau mărar. Se servește caldă.


Prăjitură cu miere și susan. Ingrediente: 300 g susan, 350 g făină integrală, 250 g miere. Mod de preparare: Totul se frământă bine cu câteva picături de ulei, apoi se formează sfere mici (sau alte forme preferate), care se tăvălesc prin susan. Se dau la cuptor și rezultă una dintre cele mai mai ușor de preparat rețete, gustoasă și sănătoasă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Luni, 30 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 16 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Luni, 05 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.6219 secunde