Ce gătim astăzi

204
Ce gătim astăzi - sitecegatimjpt-1409061707.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 200 g smântână sau iaurt, 350 g făină, un plic praf de copt, o linguriță sare, 2 linguri oțet, 200 g margarină, 50 g cașcaval, 400 g pastramă din pulpe de pui, un ou pentru uns, 2 linguri semințe susan sau mac, 2 linguri margarină pentru uns tava. Mod de preparare: Amesteci margarina moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și oțetul, apoi adaugi treptat făina, praful de copt și frămânți un aluat pe care îl ambalezi în folie și îl păstrezi în frigider o oră. Scoți aluatul din frigider și din folie și îl frămânți din nou, încorporând cașcavalul ras fin. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm și tai pătrate de 7-8 cm. Pe fiecare pătrat așezi o bucățică de pastramă, apoi rulezi și dai formă de corn, aducând ușor capetele către mijloc. Așezi cornulețele într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut, presari susan și le coci în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la foc mediu.

Pui cu șofran. Ingrediente: 2 kg pui tăiat în 8 bucăți, 2 căței de usturoi mărunțiți, un vârf de cuțit sofran, o linguriță pudră scorțișoară, o linguriță sare, 2 lingurițe făină, 2 lingurițe oțet de vin roșu, 2 linguri ulei de măsline, jumătate ceașcă vin alb, preferabil demisec, 2 ficăței de pui tocați mărunt sau jumătate dintr-un cub de supă de pui. Mod de preparare: Într-un castron mic amestecați usturoiul, sofranul, scorțișoara, sarea, făina, oțetul și uleiul de măsline, până când se obține o pastă. Frecați bucățile de pui cu acest amestec și puneți-le fie într-un vas, una lângă alta, fie într-o pungă sigilabilă, ca să se marineze cel puțin 45 de minute (preferabil 24 ore) la congelator. Încălziți cuptorul la 200 grade. Coaceți bucățile de pui timp de 30 de minute. Adăugați vinul și ficățeii de pui și mai coaceți 30 de minute. Verificați dacă puiul e făcut înțepând carnea cu vârful unui cuțit: dacă este copt, iese un lichid limpede.

Prăjitură fără coacere. Ingrediente: 250 g nucă măcinată, 250 g zahăr tos, 100 g cacao, 4 ouă, o fiolă esență de rom. Pentru cremă: un pachet margarină rama, 150 g zahăr pudră, o fiolă esență vanilie și 3 gălbenușuri. Mod de preparare: Se amestecă nuca, zahărul, cacaoa, esența și cele patru ouă. Se întind pe o folie de celofan exact ca și o foaie de prăjitură. Crema: gălbenușurile se freacă spumă cu zahărul și esența, separat se freacă margarina, se adaugă din spuma de gălbenușuri în cea de margarină câte o lingură, se mixează până ce se termină. Crema se întinde peste foaia de nucă și se rulează strâns. Se lasă la rece în celofan patru ore. Se taie felii doar cât este necesar, pentru că fiind crudă se topește ușor.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : De ce am gura uscată?
Miercuri, 27 August 2014
Stire din Cetățenești : Forme de asigurare  a locuinței
Marţi, 26 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 26 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.5145 secunde