Ce gătim astăzi

190
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1408882964.jpg
Aperitiv. Ingrediente: o pâine tip franzelă micuță, 200 g cașcaval ras, o legătură ceapă verde, 2 linguri maioneză făcută în casă, 2 linguri iaurt sau smântână, 2 căței de usturoi, piper (opțional). Mod de preparare: Brânza rasă se amestecă cu ceapa verde tăiată rondele, cu iaurtul și maioneza, până se leagă. Se adaugă usturoiul stricit și se condimentează cu piper. Puneți și sare dacă brânza e dulce. Pâinea se taie în două pe lung, iar pe jumătate se pune toppingul în strat generos. Pornim cuptorul pe grill și punem pâine dedesubt pentru cinci minute, până se rumenește brânza. Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă câteva minute să se răcorească și apoi tăiem tartine groase de două degete pe latul pâinii și se aranjează pe un platou sau fund de lemn. 


Șnițele cu sos de roșii. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline, o linguriță mirodenii, 8 linguri vin roșu, un cățel mic de usturoi zdrobit, 2 bucăți de șnițele bătute, o ceapă tocată, 500 g roșii coapte, o legătură busuioc, sare, piper alb, 2 linguri unt topit. Mod de preparare: se face o marinată din ulei, mirodenii, vin și usturoi. Șnițelele se așază în marinată și se lasă circa o oră. Între timp, se opăresc roșiile cu apă fierbinte, se decojesc și se taie în jumătate. Cu o lingură se scoate miezul și se taie în cuburi mici, apoi se taie fâșii busuiocul. Roșiile cu ceapa se pun într-o oală cu două linguri de marinată și se lasă să fiarbă aproximativ un sfert de oră. Șnițelele se scot din marinată și, după ce s-au scurs, se prăjesc într-o tigaie, în unt încins, pe ambele părți. La nevoie, se reduce focul. Se condimentează cu sare și piper și se servesc cu sosul de roșii, presărat cu busuioc.


Praline asortate. Ingrediente: 300 gr budincă de ciocolată, 16 biscuiți, esență de rom. Glazura: ciocolată menaj. Decor: ciocolată albă, ciocolată cuvertura de cacao, nucă de cocos. Mod de preparare: Biscuiții se pun în robot și îi mărunțim. Într-un bol punem budinca, esența de rom și biscuiții. Se amestecă bine, până devin o compoziție uniformă. Cu ajutorul unei lingurițe sau cu lingura de înghețată luăm compoziția și o modelăm. Pralinele trebuie să aibă aceeași formă după modelare, apoi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie și introducem la frigider pentru circa jumătate de oră. Separat topim ciocolata pe baie de abur. Se adaugă câteva picături de ulei pentru diluare și se amestecă. Fiecare pralină se trece prin ciocolată cu ajutorul a două furculițe, se pun în tava cu hârtie de copt și se lasă câteva minute. Cu ajutorul unui cornet punem ciocolata topită și decorăm pralinele după preferință. O parte din ele se decorează doar cu nucă de cocos. Se păstrează la loc răcoros, pe un platou.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 16 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Luni, 05 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 01 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 28 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.7704 secunde