Ce gătim astăzi

397
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1406814889.jpg
Aperitiv surpriză. Ingrediente: 2 dovlecei, 2 ouă, 200-300 g cașcaval sau brânză, pesmet, făină, sare, piper. Mod de preparare: Dovleceii curățați de coajă se taie rondele și se presară cu sare. Se lasă la rece o oră. Ouăle se bat bine cu sare, piper și 2-3 linguri făină. Se taie cașcavalul în felii mai groase. Dovleceii se șterg bine de apă cu prosoape de hârtie. Se fac sandwich-uri din 2 felii de dovlecel, iar la mijloc se pune o felie de cașcaval. Se dau apoi prin făină, prin ou, prin pesmet și se prăjesc în ulei încins până se rumenesc pe ambele părți. Sunt delicioase.

Mâncare olandeză. Ingrediente: 16 sardele întregi, 4 căței de usturoi, o legătură pătrunjel, o crenguță de rozmarin, 2 crenguțe de cimbru proaspăt, 2 linguri pesmet, o lingură cașcaval ras, 2 linguri ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Ungeți cu ulei tava de la aragaz. Rupeți capul sardelelor și desfaceți-le în două, fără să separați cele două jumătăți. Scoateți șira spinării, spălați-le și zvântați-le cu hârtie absorbantă. Puneți-le pe tavă asșa desfăcute și cu pielița în jos și presărați-le cu sare și piper. Încingeți cuptorul la 210 grade C. Tocați pătrunjelul împreună cu frunzulițele de cimbru și de rozmarin, puneți două linguri într-un bol și amestecați-le cu usturoiul presat, cașcavalul ras și o lingură cu pesmet. Întindeți umplutura astfel preparată peste sardele și lipiți din nou cele două jumătăți. Presărați peste ele ierburile rămase și restul de pesmet și dați-le șase minute la cuptor. Decorați sardelele cu felii de lămâie și serviți-le cu măsline umplute.

Înghețată Nimfelor. Ingrediente: 150 g unt de cacao, 150 g ulei de palmier, 100 g mei, 3 banane, 10 linguri zahăr brun, 2 linguri miere, 4 linguri cacao, un praf de sare, o lingură semințe chia, 2 linguri semințe in, extract de vanilie. Mod de preparare: Se râșnește meiul și se pune la fiert în 300 grame de apă. Se fierbe până se îngroașă bine și începe un pic să se lipească de fund (nu trebuie să se ardă). Amestecăm continuu. Se adaugă zahărul și se mai lasă un pic să fiarbă până se topește zahărul. Se topește la bain marie untul de cacao și uleiul de palmier. Când se mai răcesc un pic toate se mixează meiul, uleiurile și bananele, extractul de vanilie și semințele. Se pune praful de sare și miere după gust. Se separă jumătate din cantitate în alt recipient și se adaugă cacao. Se lasă apoi la congelator câteva ore (7-8), apoi, cu o cupă de înghețată se pun grămăjoarele în farfurii. Se ornează, în funcție de propria imaginație. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 August 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să ai oțet în casă
Vineri, 01 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru cataractă
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 31 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.6331 secunde