Ce gătim astăzi

235
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1404046658.jpg
Solnițe de pește.
Timp de preparare: 30 min. Timpul de gătire: 20 min.
Ingrediente: 400 g fileuri hering marinat, 4 castraveți murați, un morcov, o ceapă roșie, câteva fire de mărar. Mod de preparare: Un aperitiv interesant, pe care rareori îl vei vedea pe mesele gospodinelor. Dacă vrei o provocare pentru invitații tăi, servește-i cu solnițe de pește! 1. Fileurile de hering se pun într-o strecurătoare și se lasă până ce sunt bine scurse. 2. Între timp, castraveții murați se taie foarte subțiri, ca niște scobitori și se pun la scurs. 3. Morcovul se taie bastonașe subțiri, iar ceapa se taie rondele care se desfac. 4. Odată scurse, fileurile se rulează și se obține o solniță în care se vor înfige scobitorile de castraveți și morcovi. Se adaugă câteva fire de mărar și se dau la rece pentru 20 de minute.


Limbă cu ciuperci.
Ingrediente: 6 - 8 felii de limbă, jumătate kg ciuperci, 100 g ceapă, 200 ml suc de roșii, 50 ml vin, 3 felii de lămâie, o foaie de dafin, 50 - 80 ml ulei, piper, pătrunjel, mărar, sare. Preparare: Ceapa tăiată mărunt se călește 2 minute, în tot uleiul, apoi se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai mari, un vârf de linguriță cu piper, jumătate linguriță cu sare și o foaie de dafin. Se fierb acoperite circa 30 de minute, până scade apa pe care o lasă. Apoi, se adaugă vinul, sucul de roșii, feliile de limbă, feliile de lămâie, mărarul, pătrunjelul și supa, ca să rezulte 500 ml sos. Se sărează după gust și apoi cratița se introduce la cuptor, unde se lasă circa 10 minute, ca să se formeze sosul și să se ridice uleiul. 


Desert atipic.
Este un desert deosebit, care îți dă energie pentru întreaga zi. Se poate consuma atât simplu, cât și ca décor pentru diverse torturi și prăjituri. Ingrediente: 4 cești espresso, un plic gelatină, 4 linguri zahăr brun, o esență de rom, frișcă pentru ornat. Preparare: Pregătește gelatina după instrucțiunile de pe plic. Adaugă într-o oală încăpătoare cafeaua, zahărul, esența și apoi gelatina închegată. Pune vasul la foc mic și amestecă până se dizolvă gelatina. Toarnă jeleul în patru cești sau pahare și dă la frigider până se întărește. Se servește în pahare individuale, cu frișcă alături.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 05 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 01 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 30 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 29 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 28 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.3938 secunde