Ce gătim astăzi

221
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1398449027.jpg
Chiftele de pește. Ingrediente: 600 g cod dezosat, 2 ardei iuți curățați de vine și semințe și tăiați felii, o lingură ghimbir ras, o lingură praf de curry, o linguriță semințe de muștar, o lingură pătrunjel proaspăt tocat, 100 g pâine albă înmuiată în lapte dulce și stoarsă, 4 căței de usturoi tocați, 100 g făină, ulei de floarea-soarelui. Mod de preparare: Amestecați și omogenizați peștele, pâinea și condimentele (cel mai bine, cu ajutorul unui robot de bucătărie). Formați chiftele și dați-le prin făină. Încingeți uleiul și prăjiți chiftelele până se rumenesc. Serviți cu salată de roșii cu ceapă de apă și mentă și stropiți cu iaurt și sos picant. 


Paste cu pui. Ingrediente: 250 gr de paste caneloni, un piept de pui tăiat cubulețe cât gura tubului de caneloni, 2 cepe verzi tăiate mărunt, 6 tulpini de sparanghel tăiate rondele, paprika, piper, cimbru. Pentru sos: 4 roșii coapte sau 2 linguri de bulion desfăcut cu apă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, cimbru, busuioc, oregano, chimen, piper, dafin, rozmarin, un ardei chili uscat. Mod de preparare. Prima dată pregătești umplutura: amesteci într-un castron cubulețele de piept de pui cu paprika, piper și cimbru. În alt castron combini ceapa verde cu sparanghelul. Acum treci la umplut tuburile de caneloni. Singura regulă e ca la ambele capete să ai câte un cubuleț de pui. În rest, pe mijloc poți pune în orice proporții legume și carne. Pasul următor e sosul: călești usturoiul feliat în puțin ulei și adaugi roșiile fără semințe tocate mărunt sau bulionul. Adaugi mirodeniile și dai totul într-un fiert. Pui caneloni în sos și bagi cratița la cuptor cam 20 de minute la 200 de grade. Când sosul a scăzut și furculița intră ușor în paste, pui minunățiile pe farfurii.


Prăjitură cu ciocolată. Ingrediente: 100 g de ciocolată din comerț, neagră și cu 70% cacao, 100 g unt, 2 ouă, 120 g zahăr, 3 linguri făină, dulceață, de preferat ușor amăruie, din cireșe amare, mure, afine. Mod de preparare: Topește ciocolata în bain-marie și adaugă untul. Separat, bate bine cele două ouă cu zahărul și adaugă-le, amestecând continuu, peste prima compoziție, cea de ciocolată cu unt, după ce aceasta s-a răcorit puțin. Adaugă, la final, făina, amestecând ușor, dar până la omogenizarea completă. Aluatul se lasă la frigider cel puțin două ore. Apoi împarte aluatul în patru și așază, pe rând, cu mâna (ca să fie mai ușor, udă mâna cu apă), fiecare bucată într-o tavă de chec, alternând, între straturi, câte o linguriță - două cu dulceață. Se coace maximum 15 minute, în cuptorul încălzit, la 180 de grade (foc mediu). Poți înlocui dulceața cu nuci, alune și/sau migdale prăjite, cu stafide, cereale sau bucăți de cicolată amăruie. Se poate păstra gata preparată, dar necoaptă, în congelator. Se poate servi cu sirop de vanilie sau cu frișcă, dar este la fel de savuroasă și simplă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 1.5096 secunde