Ce gătim astăzi

240
Ce gătim astăzi - cegatim-1398359305.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 2 broccoli, o treime ceașcă maioneză vegetală, 2 lingurițe cu sirop de agave sau zahăr, o linguriță cu oțet de mere, trei pătrimi linguriță cu muștar Dijon, un sfert ceașcă cu ceapă roșie tocată, un sfert ceașcă stafide, 2 linguri semințe de floarea-soarelui, prăjite. Mod de preparare: Desfă-l în buchețele și taie broccoli feliuțe iar apoi așază-l într-un vas cu sită la aburi și lasă-l la foc mic timp de aproximativ 2-3 minute. Pune-l într-un vas cu apă rece și apoi scurge-l bine. Amestecă maioneza, siropul de agave, oțetul și muștarul. Într-un vas separat, combină broccoli, ceapa și stafidele. Adaugă amestecul de maioneză. După gust, presară sare și piper și adaugă și semințele de floarea-soarelui.


Vită cu sos. Ingrediente: 1 kg pulpă vită, 4 dovlecei sau zucchini, un litru supă de vită sau legume, 5 linguri ulei de măsline, 5 căței de usturoi, 2 foi de dafin, o lingură de oregano uscat, o lingură de mentă uscată, 50 ml zeama de lămâie (de la 1 1/2 lămâie), sare, piper. Preparare: Încingeți cuptorul la 200 de grade (temperatură mare).Curățați usturoiul și tăiați-l rondele. Spălați dovleceii, îndepărtați-le capetele și tăiați-i în cuburi mari. Extrageți zeama de lămâie. Tăiați carnea în cuburi mari (cu latura de 2,5-3 cm). Încingeți două linguri de ulei într-o cratiță adâncă cu pereți groși, preferabil din fontă (tuci). Frigeți cuburile de carne, șterse de eventualele urme de apă, pe toate părțile, până se evaporă zeama pe care o lasă. Adăugați restul de ulei de măsline și rondelele de usturoi. Rumeniți 30 de secunde. Stingeți cu supa. Adăugați zeama de lămâie, foile de dafin, oregano și mentă. Acoperiți vasul și introduceți-l la cuptor pentru 90 de minute, până când carnea s-a pătruns și zeama a scăzut la jumătate. Asezonați cu sare și piper, adăugați dovleceii, acoperiți și reintroduceți la cuptor pentru alte 20-30 de minute, până când dovleceii sunt bine pătrunși. Se servește fierbinte, caldă sau chiar rece, eventual cu iaurt sau smântână.


Negresă cu nuci și ciocolată. Ingrediente: 230 grame unt, 4 ouă, 160 grame făină, 70 grame cacao, o cană nuci tocate, 1/3 cană ciocolată rasă, 1/3 plic praf de copt praf de copt (3-4 grame), 10 ml esență de vanilie, 240 grame zahăr, un vârf cuțit sare. Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180-190 de grade.Topiți și răciți untul. Tocați ciocolata și nuca din cuțit. Încorporați ouăle, apoi încorporați ingredientele,  amestecând cu telul: zahărul, vanilia, pudra de cacao, făina, sarea și praful de copt. Adăugați nuca și ciocolata. Turnați și nivelați amestecul, într-un strat de circa două degete, într-o tavă unsă bine cu unt. Introduceți la cuptor pentru circa 10-15 minute și aveți grijă să nu coaceți prea mult amestecul. Truc: o negresă de calitate are exteriorul copt și interiorul moale, cleios.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 24 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 23 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 24 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Pagina a fost generata in 1.5975 secunde