Ce gătim astăzi

285
Ce gătim astăzi - sitecegatim2f-1391348724.jpg
Pateu de ficat preparat în casă. Ingrediente: 500 grame ficat, un pachet de unt cu 60-70% grăsime, sare, câteva boabe de piper, patru ouă fierte tari, o ceapă, un morcov și o foaie de dafin. Mod de preparare: Curăță ficatul de toate pielițele și pune la fiert, într-o oală cu apă, o ceapă mare și un morcov tăiat în două. Când clocotește adaugă ficatul, boabele de piper și foaia de dafin. Acoperă și lasă să fiarbă la foc mic circa 15-20 de minute. Scurge apa, apoi alege ficățeii. Aruncă și morcovul, și ceapa. După aceea, sfărâmă ficățeii cu o furculiță, cât poți de bine sau dă-i prin mașina de tocat carne. Adaugă gălbenușurile fierte tari, sfărâmate și amestecă din nou. Pune totul într-un vas înalt și adaugă untul lăsat, în prealabil, la temperatura camerei. Bate totul bine cu mixerul până devine o cremă spumoasă. Dă-l la frigider câteva ore și servește-l uns pe felii subțiri de pâine ușor prăjită. 
Mazăre cu ciuperci albe. Ingrediente: 5 căni de ciorbă de legume, o lingură ulei de măsline, 2 cepe mari, un cățel de usturoi, 300 g ciuperci albe, 250 g orez, o cană și jumătate de mazăre, 30 g brânză răzuită, sare de mare și piper după gust. Preparare: Se încălzește ciorba într-o cratiță și se păstrează fierbinte. Se înăbușă ceapa și usturoiul în ulei două minute, după care se adaugă ciupercile și se lasă la foc potrivit până când lichidul s-a evaporat și ciupercile sunt moi. Se adaugă orezul, se amestecă și se mai lasă două minute. Apoi se toarnă o cană de ciorbă caldă, se amestecă și se lasă până când lichidul este absorbit. Se repetă procedeul până când se termină toată ciorba, după care se mai lasă pe foc până când orezul este fiert. Se adaugă mazărea și brânza și se lasă pe foc, amestecând continuu, până când brânza începe să se topească. Se pun sare și piper după gust și se presară pătrunjel sau mărar. Se servește caldă. 
Prăjitură cu miere și susan. Ingrediente: 300 g susan, 350 g făină integrală, 250 g miere. Mod de preparare: Totul se frământă bine cu câteva picături de ulei, apoi se formează sfere mici (sau alte forme preferate), care se tăvălesc prin susan. Se dau la cuptor și rezultă una dintre cele mai mai ușor de preparat rețete, gustoasă și sănătoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Luni, 11 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : De ce  un ou rece strică prăjitura
Pagina a fost generata in 1.5059 secunde