Ce gătim astăzi

154
Aperitiv light. Ingrediente: o cutie ciuperci, 2 cartofi potriviți, 2, un pumn de stafide, sare, piper. Mod de preparare: Tăiați în două bucățile de piept de pui, pe lungime. Curățați și pisați usturoiul. Răzuiți coaja portocalelor și extrageți-le sucul. Faceți o marinată linguri orez, 2 cepe mici, boia, o legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru prăjit, 3 linguri făină. Mod de preparare: Cartofii se curăță și se pun la fiert. Separat, se fierbe orezul. Ceapa tocată se călește puțin. Apoi, cartofii fierți se scurg, se pasează și se amestecă cu orezul fiert, ceapa călită, pătrunjelul tocat și ciupercile date prin mașina de tocat. Se adaugă boia, sare și piper. Din compoziția rezultată se fac chifteluțe care se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins. Dacă nu vă plac prăjite, chifteluțele, unse cu puțin ulei, se pot așeza într-o tavă… tapetată cu hârtie de copt, unsă de asemenea cu ulei și lăsate în cuptor până când se rumenesc. 

Piept de pui cu legume. Ingrediente: 2 piepți de pui (fără piele și os), 2 portocale, 2 căței de usturoi, 4 linguri sos de soia 4 linguri oțet balsamic, 2 linguri ulei de măsline, o lingură rasă zahăr, un vârf de cuțit de nucșoară, o linguriță rasă praf de curry, o linguriță rasă fulgi de ardei iute (opțional), un praz mare, 2 morcovi potrivițidin sucul de portocale, coaja de portocale, usturoiul, praful de ardei iute, uleiul de măsline, zahărul, oțetul balsamic, sosul de soia, praful de curry, nucșoara, stafide și piper. Puneți pieptul de pui la marinat pentru două ore. Încingeți cuptorul la 200 de grade. Curățați prazul și tăiați-l rondele. Curățați morcovii și tăiaiți-I julienne. Pregătiți patru bucăți de hârtie de copt (cerată). Puneți în mijlocul fiecărei bucăți de hârtie câte un piept de pui. Adăugați rondelele de praz și bastonașele de morcov. Strângeți hârtia și turnați cu grijă marinată (împreună cu restul ingredientelor) peste fiecare pui. Strângeți hârtia la gură răsucind-o. Introduceți puiul la cuptor, într-o tavă, pentru 35-40 de minute. Pentru un plus de culoare, puteți desface hârtia mai repede (fără să lăsai sucul să se scurgă în tavă) și să mai lăsați puiul două-trei minute descoperit, la cuptor. Nu mai mult deoarece se va usca. Aveți grijă când desfaceți punga deoarece se vor elibera aburi. Puiul se servește direct din hârtie, cu garnitură de orez. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 01 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 08 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Clătite cu banane și nuci
Pagina a fost generata in 3.0081 secunde