Medicul de gardă

Ce faci dacă-ți curge sânge din nas

591
Ce faci dacă-ți curge sânge din nas - 25augmediculsangerarinazale-1377435660.jpg

Articole de la același autor

"Aproape că nu trece luna fără să-mi curgă măcar într-o zi sânge din nas. Nu mă doare nimic, iar ai mei spun că e ceva trecător… Sper ca și medicul să fie de aceeași părere. Plus că după ce fac baie, îmi sângerează nara stângă. Care ar putea fi motivele? Mariana Cica" .

v v v

Referitor la cauzele sângerărilor nazale frecvente, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, ne-a spus că acestea pot ține de o hipersensibilitate a vaselor de sânge din nas, dar se pot declanșa și urmare a rănirilor provocate prin tot felul lovituri, chiar și prin suflarea incorectă a nasului sau prin scărpinarea lui. De asemenea, ar putea fi vorba și de tulburări de coagu-lare a sângelui. În plus, există persoane cărora schimbarea bruscă a vremii sau stresul puternic le provoacă sângerări nazale.

Măsuri de prim ajutor. Dacă însă astfel de episoade se produc foarte des, ar trebui luată legătură cu un medic, atât pentru o diagnosticare corectă sau, dacă situația o cere, pentru efectuarea unei cauterizări.

Dintre măsurile de prim ajutor, specialista le recomandă pe următoarele: l nu stați în picioare cu capul lăsat pe spate, pentru a nu înghiți sânge l strângeți vârful nasului cu degetul mare și cu arătătorul timp de câteva minute, pentru că vasul s-ar putea închide l introduceți în nara afectată un tampon din tifon udat cu apă oxigenată l puneți comprese reci pe frunte sau pe tâmple cu ceai de coada calului sau o pungă cu gheață l beți ceaiuri din plante astringente, precum coada calului, coada șoricelului, traista ciobanului. De aseme-nea, dacă, de exemplu, vă curge sânge din nara stângă, ar fi bine să vă întindeți în pat și să țineți ridicată mâna stângă până când se oprește sângerarea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 August 2013
Stire din Cetățenești : Până unde poate duce gelozia
Luni, 08 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : De ce scade auzul omului
Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : De ce se mărește splina
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Pagina a fost generata in 0.4847 secunde