Când nu este infracțiune părăsirea locului accidentului

343

Articole de la același autor

"Se poate ca un șofer care a făcut un accident de circulație să dispară de la fața locului pe motiv că nu știu ce misiune urgentă are și să nu fie acuzat de părăsirea locului accidentului? Sau la noi e posibil orice dacă ai relații unde trebuie?" (Alina Popa).


v v v

Doamnă Popa, potrivit legislației rutiere în vigoare, există și situații, ce-i drept puține, când părăsirea locului accidentului este permisă. Astfel, nu constituie infracțiune fapta conducătorului de vehicul care, în lipsa altor mijloace de transport, el însuși transportă persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistența medicală necesară și la care a declarat datele personale de identitate și numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special. Atenție, cu condiția ca imediat să se înapoieze la locul accidentului!

De asemenea, nu constituie infracțiune de părăsire a locului accidentului și fapta conducătorului autovehiculului cu regim de circulație prioritară, dacă acesta anunță de îndată poliția și după terminarea misiunii se prezintă la sediul unității de poliție pe a cărei rază de competență s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare sau dacă victima părăsește locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunță imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Eveniment : "Cimitirul" de pe marginea drumului
Pagina a fost generata in 0.5944 secunde