Branșarea la gaze, posibilă și în regim de urgență? Cât costă racordarea?

8992
5
Branșarea la gaze, posibilă și în regim de urgență? Cât costă racordarea? - 14octfondgaze5-1381770832.jpg

Articole de la același autor

Tot mai mulți cititori sunt de părere că "viitorul în materie de încălzire" a locuințelor îl constituie gazele naturale. Ei cer însă implicarea autorităților locale pentru ca debranșarea de la RADET să fie mai simplă, iar racordarea la gaze să se realizeze cât mai repede, fie și cu plata unei taxe de urgență.




 De regulă, prestatorii de servicii percep o taxă de urgență clienților care doresc ca o lucrare să fie efectuată mai repede decât în condițiile în care și-ar aștepta frumos rândul, în ordinea înscrierii. Iar când se pune problema branșării la rețeaua de gaze naturale, cu atât mai mult oamenii nu înțeleg de ce nu se poate percepe o taxă de urgență în contul unei lucrări "peste rând". 
Ei mai au un "of" și acela se referă la imposibilitatea achitării în rate a costurilor de branșament: "Mi-aș pune și mâine centrală de apartament, sunt debranșat de anul trecut, dar abia în septembrie, cu mare greutate și-au dat vecinii acordul să trecem la încălzirea pe gaze. Aș face orice efort să plătesc taxă de urgență, oricât, numai să pot trece pe gaze mai repede… dar mi s-a spus că nu se poate… nu pricep de ce. Ana Aioanei". "Când ai banii drămuiți, orice leu contează. La noi în bloc se fac lucrări pentru racordarea la gaze, m-aș fi băgat și eu dacă puteam să plătesc în rate. L. Leonte". 
Pe de altă parte, Cezara Lungu și Mihai Damian și-ar dori să știe ce costuri intră în tariful de racordare la rețeaua de gaze naturale și dacă Congaz face și iarna astfel de lucrări.


Regulamentul… se opune!

Ne-am interesat și noi la Congaz, pentru a afla dacă branșarea este posibilă și în regim de urgență sau cu plata în rate. Ni s-a confirmat că tariful de branșament nu se poate achita în rate, iar conform H.G. nr. 1043 din 2004 - Regulamentul privind accesul la sistemele de distribuție gaze naturale, nu se poate percepe nici taxă de urgență. Rămâne de văzut dacă, în viitor, aceste regle-mentări vor fi modificate în sensul propunerii cititorilor noștri.


Se lucrează și iarna

Lucrări de racordare la rețeaua de gaze se fac, în principiu, în orice perioadă a anului, inclusiv iarna. Singura condiție ce trebuie respectată se referă la temperatura exte-rioară. Astfel, dacă afară sunt minus cinci grade, lucrările nu pot continua.




Cât durează execuția branșamentului

Conform contractului de racordare, durata de execuție a branșamentului este de maximum 60 de zile lucrătoare de la data emiterii autorizației de construire, respectiv autorizației de intervenție în domeniul public, după caz.




Ce înseamnă tariful de racordare?


Cât privește tariful de racordare, acesta cuprinde, după caz, costurile legate de proiectare, execuție și punere în funcțiune a instalației de racordare, regularizările aferente avizelor și autorizațiilor emise de organismele abilitate.


Cine execută instalația din interiorul proprietății

După obținerea acordului de acces de la S.C. Congaz S.A., solicitantul este liber să aleagă o firmă autorizată din lista firmelor autorizate de A.N.R.E. (de la Relații cu publicul sau site ANRE - sectiunea "Gaze naturale"), cu care încheie un contract pentru proiectarea și execuția instalației de utilizare din interiorul proprietății. Costurile de exe-cuție a instalației sunt stabilite de către firmă cu beneficiarul, în baza con-tractului de prestări servicii, iar aici se poate negocia și plata în rate.


Ce valabilitate are acordul de acces

Este bine de știut că, odată obținut, acordul de acces nu este valabil… pe viață, ci numai 12 luni calenda-ristice din momentul emiterii lui de către S.C. Congaz S.A., cu posibili-tatea prelungirii cu încă 12 luni calenda-ristice, pe baza unei cereri în acest sens.


Comentează știrea

Numarul 4
15 octombrie 2013
Trist

"Branșarea la gaze, posibilă și în regim de urgență? Cât costă racordarea?" Cat costa ?

FONDURI UE
15 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

danilo
15 octombrie 2013
cost total

concret,pret total pentru racordare:centrala, calorifere manopera,la un apartament de 2 camere 10.000 lei.fff scump...

toma
15 octombrie 2013
sisteme Incalzire infrarosu

La un ap. de 2 cam investitia este de 3500 lei, factura de max.200 lei si culmea va recuperati cheltuielile in max. 5 ani.De ce nu vizitati www.e-panouri.eu sau mag Poporului nr.10

ANNA
21 octombrie 2013
REPLICA PT NR 4

nu ai cum sa ai factura de 200 lei, nu induceti in eroare, doar intr-o perioada normala ( fara a fi necesara incalzirea pe curent zic ) ai factura de 200 lei , doar cu frigider, tv, masina spalat.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5929 secunde