Ajutoarele primăriei bagă zâzanie între constănțeni

1154
7
Ajutoarele primăriei bagă zâzanie între constănțeni - 21febrfondajutoareprimarie-1361462223.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local Municipal și Primăria Constanța acordă, de regulă, de opt ori pe an, pensionarilor cu pensii de până în 850 lei, celor cu vârsta de peste 60 de ani care nu realizează venituri, precum și persoanelor cu handicap, câte un pachet cu alimente care conține un pui, un litru de ulei și câte un kilogram de zahăr, orez și făină. Primirea pachetelor se face exclusiv pe baza cuponului de pensie și a actului de identitate.

În principiu, oamenii sunt de acord că persoanele cu adevărat nevoiașe trebuie ajutate, se poartă în toată lumea așa ceva. Ceea ce nu li se pare normal este faptul că primirea pachetelor cu alimente nu este condiționată de deținerea altor bunuri, cum se procedează la subvențiile pentru căldură și habitat, dar și faptul că plafonul de 850 de lei ar fi prea ridicat.

Micșorarea plafonului

"Eu știu ce înseamnă sărăcia, tare e urâtă și orice ajutor, cât de mic, ți se pare o mană cerească dacă n-ai ce pune pe masă. Părerea mea e că pachetele cu pui trebuie date în continuare, dar pentru pensii de până în 500 de lei, ca să primească mai mulți amărâți ajutorul ăsta, așa mic cum este el…" (Geta Vlad) .

Reconsiderarea criteriilor

"Am văzut cu ochii mei o grămadă de… nevoiași care vin cu mașini bengoase la pomana lui Mazăre. Poate le sunt rude, copii, nu știu… Ca să se termine odată cu discuțiile, ar fi bine ca ajutoarele astea să se dea după aceleași criterii ca subvenția la căldură și taxa de habitat. Dacă n-ai nene după ce bea apă, n-ai nici alte bunuri, OK, e omenește să fii ajutat! Dar nu îmi vii doar cu buletinul și cuponul de pensie și-ți tragi pachetul cu pui și ce-o mai fi… Mi se pare o discriminare față de alți constănțeni cu probleme materiale, cu copii de crescut, de ținut la școli, dar care se spetesc plătind multe taxe la primărie ca să țină în spate și pe cine nu merită!!" (Lucia Ion).

Nu este echitabil!

Ca să primești subvenție la căldură și habitat trebuie să dovedești cu o grămadă de acte că nu deții alte bunuri. Dar nu se pomenește nimic de pensia în baza Legii 189, cel puțin asta crede B. Ion: "Am în bloc văduve care iau subvenție la un venit de 1600 lei, iau și pachete cu pui, și subvenție la habitat, cu toate că au pensia asta de la bulgari. Sunt președintele asociației și am întrebat fetele de la serviciul asociații din primărie cum e cu legea asta, dar n-au știut să-mi spună. Aștept un răspuns din partea primăriei, dacă Legea 189 se adaugă sau nu la subvenții, ca să știu ce să le spun oamenilor, că m-am săturat să se tot acuze între ei! Părerea mea e că absolut toate dosarele trebuie verificate, nu e în regulă să verifici prin sondaj".

Falși țapi ispășitori

Cât privește larga percepție creată la nivelul orașului că datorită acestor pensionari nevoiași ar câștiga actualul primar mandat după mandat, multe voci o consideră exagerată. "Să fim serioși, chiar dacă toți amărâții ar vota numai de dragul acestui pachet, comparativ cu numărul total al constănțenilor cu drept de vot, tot ar fi prea puțini ca să influențeze rezultatele alegerilor. Așa că singura soluție este ca toată lumea să se prezinte la vot și să nu caute falși țapi ispășitori. E ușor să nu te implici, dar să cauți vinovați că nu scapi de Mazăre! Când o să văd o participare la vot de măcar 70 la sută din total votanți, mai stăm de vorbă!" (Mihai Zaru). Pe de altă parte, A. Leu și Cristina Mărginean, ai căror părinți beneficiază de aceste pachete, dar nu au fost niciodată la vot, e drept, din cauza problemelor de sănătate, consideră această teorie o mare jignire la adresa unor oameni care, la vârsta lor, ar merita mai mult respect și înțelegere.

Alte ajutoare

Prin grija Consiliului Local Municipal, constănțenii mai primesc și cadouri aniversare. Este vorba de cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie și persoanele care au atins vârsta de 80 de ani, care primesc 300 lei. Tot prin intermediul primăriei se face și distribuția ajutoarelor constând în produse alimentare sosite de la Uniunea Europeană. În plus, câteva sute de persoane nevoiașe beneficiază de o masă caldă pe zi la cantinele de ajutor social.

Comentează știrea

texas
22 februarie 2013
ajutoare

pomanagiii au distrus orasul.nu ar fi o solutie sa-i internam in camine ,sa le luam pensia si sa-i trecem sub administrare?acolo le vom oferi toate ajutoarele de care au nevoie. m-am saturat sa-i vad,sa-i aud...am devenit alergic. sa ne mai gindim si la sanatatea orasului. e timpul.

Un cititor
22 februarie 2013
comentarii prostesti

Texas, ar fi bine sa inceapa cu tine "solutia" pe care o propui. Sa te vindeci de alergie!

Răspuns la: ajutoare
Adăugat de : texas, 22 februarie 2013
pomanagiii au distrus orasul.nu ar fi o solutie sa-i internam in camine ,sa le luam pensia si sa-i trecem sub administrare?acolo le vom oferi toate...
admirator
22 februarie 2013
toate pomenile astea

se dau dupa cum vor ei. parintii mei au primit banii pentru 50 de ani de la casatorie doar dupa ce am reclamat ca nu li s-a dat premiul; despre vartsa de 80 de ani, nici pomeneala... dau daor cui vor ei. Nu degeaba au respins ajutorul PDL de a trimite oameni la punctele de distributie. Doar ei si ai lor stiu ce fac acolo.

COMUNISTU'
22 februarie 2013
Idiot

Ma idiotule, tu cred ca nu esti unul din ala care taie frunze la caini si face pe desteptu'. Cred ca nu ti s-a uscat nici noroiu' de pe pantofii cu care ai venit de la tara, unde, de altfel, se afla oameni cumsecade, ca faci tu consideratii despre oras si distrugerea lui. Si eu am alergie la tampiti de genul tau, care au idei naziste de exterminare a varstnicilor, dar uita , dobitociii, ca daca n-am fi fost noi, varstnicii , nici ei nu s-ar fi nascut ca sa faca umbra pamantului degeaba. N-ar strica, ma texas , sau cum dracu te chema adevarat, sa citesti sau sa-ti spuna cineva pilda cu "sfoara de nisip" dar cred ca e prea greu pentru tine sa intelegi ca vorba aia "cap ai, minte ce-ti mai trebuie"

Răspuns la: ajutoare
Adăugat de : texas, 22 februarie 2013
pomanagiii au distrus orasul.nu ar fi o solutie sa-i internam in camine ,sa le luam pensia si sa-i trecem sub administrare?acolo le vom oferi toate...
vocea poporului
22 februarie 2013
verificati-i pe cei care mai lucreaza dupa ce s-au pensionat

Este normal ca BERZA VASILCA sa primeasca pachet din moment ce lucreaza la scoala nr. 36 (a liceului Decebal) ca ingrijitor chiar daca a iesit la pensie in 2009? Salariul si pensia depasesc 1500 lei. Sotul ei are o pensie de peste 1000 lei si lucreaza in continuare cu un salariu de 1500 lei. Adunati-le veniturile si vedeti daca sunt amarati si merita acel pachet. Ca ea sunt multi. De ce nu-i verifica Primaria dupa CNP?

europeanu
22 februarie 2013
Le e foame hotilor

Hotul de mazare ar trebui sa nu mai dea pachete din banii nostri `amaratilor ` precum jegosii de comunisti din cauza carora s-a ajuns aici.

...
28 februarie 2013
ptr. texas

Daca tot este vorba sa se faca in oras curatenie eu a-s incepe cu tine !!! Vorbesti de varstnici fara nici un pic de respect ! rusine! dar probabil la mintea care NU O AI nu stii ce inseamna... Vorbesti de camine ptr. varstnici, probabil ca unii din ei s-ar duce cu draga inima la camine, dar problema este ca nici macar aceste camine nu exista in Romania ca in tarile din vest

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2848 secunde