Nou scandal Dieselgate! Mașină de lux, interzisă la înmatriculare...

735
Nou scandal Dieselgate! Mașină de lux, interzisă la înmatriculare... - 646x404-1503232590.jpg
Agenția rutieră din Elveția a impus o interdicție prealabilă noilor înmatriculări ale vehiculelor Porsche Cayenne cu software de manipulare a motorului diesel. Germania a anunțat luna trecută retragerea a mii de vehicule afectate, notează Deutsche Welle în ediția sa online.


Biroul Federal al Drumurilor din Elveția (Swiss Federal Roads Office) a anunțat vineri că va opri înmatricularea vehiculelor sport de lux produse de filiala VW, pentru a "proteja mediul înconjurător". "Vehiculele care sunt afectate de manipulări vor fi putea fi înmatriculate în Elveția doar după ce se conformează reglementărilor", a declarat biroul în anunțul său. Interdicția preliminară nu afectează mașinile deja înmatriculate în Elveția. Modelele de 3 litri Porsche Cayenne au fost comercializate ca fiind conforme cu standardul Euro 6, cea mai scăzută clasă de emisii din UE pentru motoarele diesel. Compania VW, Porsche, a descoperit că utilizează software-ul încorporat în motorul mașinii pentru a detecta când a fost testat pentru emisii.


Programele ilegale de reducere a emisiilor poluante au fost găsite în modelul Porsche Cayenne Diesel 3.0 TDI, a declarat ministrul german de transport, Alexander Dobrindt, la sfârșitul lunii iulie. Atunci, oficialul a rechemarea la service a aproximativ 22.000 de autovehicule Porsche Cayenne și Macan diesel. Producătorul de automobile sportive Porsche AG este deținut de grupul germanVolkswagen, care în 2015 a recunoscut că a echipat motoarele diesel cu un sistem care reduce emisiile poluante în timpul controalelor, dar care este dezactivat în condiții reale de drum. În urmă cu doi ani, Porsche a întrerupt vânzările de autovehicule diesel Cayenne pe piețele din Statele Unite și Canada. La începutul acestei săptămâni, cancelarul Angela Merkel a declarat că Germania va trebui la un moment dat să urmeze exemplul altor țări europene și să interzică circulația noilor autovehicule diesel, dar a refuzat să precizeze o dată exactă. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3524 secunde