Zeci de pescari, uciși de gruparea jihadistă Boko Haram

196
Zeci de pescari, uciși  de gruparea jihadistă Boko Haram - pescariucisi-1502199720.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 31 de pescari au fost uciși de gruparea jihadistă Boko Haram, pe malurile nigeriene ale lacului Ciad, s-a aflat din surse locale, preluate de AFP.

Luptători înarmați au invadat două insule de pe lacul Ciad și au masacrat pescarii aflați în zonă.

"Jihadiștii din Boko Haram au atacat insulele Duguri și Dabar Wanzam și au ucis 31 de oameni", a precizat Babakura Kolo, membru al milițiilor civile, pentru AFP.

"14 au fost uciși la Duguri și 17 la Dabar Wanzam", a adăugat acesta.

Pescarii, veniți din regiunea Baga, se deplasează în mod regulat pe lac timp de mai multe zile la bordul unor ambarcațiuni de lemn, explică Musa Ari, un alt membru al unei miliții locale.

El a confirmat atacul comis în weekend în această regiune devastată de ani de conflict, fără comunicații și unde este aproape imposibil de ajuns.

Un pescar din Baga, Sallau Inuwa, care a mers luni în capitala statului Borno, Maiduguri, a dat alerta.

"Luptătorii s-au împărțit în două grupuri", a spus acesta, pentru AFP.

Conform acestuia, jihadiștii au cruțat viața unui pescar pe care l-au obligat să transporte corpurile colegilor săi până la Baga: o amenințare menită să descurajeze orice comerț și orice exploatare a lacului de către civili.

Armata tocmai ridicase interdicția de pescuit în lac, permițând sătenilor, a căror supraviețuire depinde în mare parte de ajutorul alimentar, să meargă să se aprovizioneze ei înșiși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2885 secunde