Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian

170
Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian - washington-1498655714.jpg

Articole recomandate

Statele Unite ale Americii se tem că Rusia ar putea umple golul pe care l-ar lăsa China dacă aceasta din urmă ar fi să se îndepărteze de Coreea de Nord, a declarat ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters. 


"Mă tem că Rusia va veni în sprijinul Coreii de Nord", și-a manifestat temerea Nikki Haley în fața parlamentarilor americani la Washington. "Nu am nicio dovadă, dar monitorizăm îndeaproape situația", a adăugat ambasadoarea SUA la ONU. 


Donald Trump mizează pe sprijinul Chinei în exercitarea unei influențe asupra Coreei de Nord, bazându-se foarte mult pe președintele chinez Xi Jinping. 


Declarația ambasadoarei americane la ONU intervine în contextul în care Moscova a anunțat, marți, că a elaborat o "foaie de parcurs" pentru rezolvarea problemei legate de denuclearizarea Peninsulei Coreea. 


În pofida sancțiunilor internaționale, regimul de la Phenian continuă dezvoltarea programelor sale nuclear și balistic. 


v v v


Coreea de Nord a testat, recent, un mic motor de rachetă, a anunțat, ieri, un site de supraveghere, în timp ce un responsabil american a sugerat că aceasta ar putea fi un pas în dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale, potrivit agenției AFP, consultată de Agerpres.


Cu toate acestea, grupul "38 North" de pe lângă Universitatea "John Hopkins" din Washington a declarat că nu este sigur că testul efectuat la Sohae, centrul nord-coreean de lansare a sateliților, a vizat un motor al unei rachete balistice intercontinentale. 


Coreea de Nord a efectuat, se pare, pe 22 iunie, un "test al unui motor mic de rachetă", adaugă grupul, pe baza imaginilor din satelit. 


Imaginile din satelit luate pe 10 iunie nu prezintă niciun semn de pregătiri care să probeze că Phenianul "are capacitatea tehnică și logistică pentru a efectua un astfel de tip de test, fără un avertisment în prealabil", adaugă "38 North". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5697 secunde