Vracii, cooptați în lupta împotriva Ebola din cauza reticenței populației de a se adresa medicilor

105
Vracii, cooptați în lupta împotriva Ebola din cauza reticenței populației de a se adresa medicilor - 140729ebolaresponsejms2151aab86a-1406813108.jpg

Articole recomandate

Crucea Roșie intenționează să colaboreze cu vracii tradiționali pentru a limita răspândirea virusului Ebola în comunitățile africane, unde populația este reticentă în a merge la spital, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul organizației.


Într-o lume în care voodoo, vrăjitoria și blestemele sunt ceva comun, oamenii se adresează vracilor pentru a-i vindeca înainte de a lua în considerare mersul la spital sau la o clinică medicală. "Vindec oamenii despre care se spune că au fost blestemați. Dureri de cap, sau dacă ai un picior rupt, pot să vindec și aceasta", explică Fallah James.

În districtul Kailahun din Sierra Leone sunt peste 200 de vraci, toți folosind o combinație de fierturi, pulberi, plante și atingeri pentru a vindeca durerile membrilor comunității. Pentru James, toate acestea s-au schimbat atunci când a început să se răspândească virusul Ebola.

"După izbucnirea epidemiei de Ebola în Sierra Leon, când am fost informat că poți contracta boala prin simpul contact eu, ca vraci în acest district, am încetat să mai tratez pacienții", a declarat James. "Și mi-am sfătuit și colegii să facă același lucru, până când vom fi instruiți și informați în mod corespunzător despre Ebola, astfel încât să nu se infecteze atât de multe persoane în comunitatea noastră", a explicat el, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Actual : Epidemie de Ebola în Uganda
Pagina a fost generata in 0.4672 secunde