Video VIDEO / O mașină a intrat în mulțime în statul american Virginia, în timpul violentelor dintre naționaliști albi și contramanifestanți

144
VIDEO / O mașină a intrat în mulțime în statul american Virginia, în timpul violentelor dintre naționaliști albi și contramanifestanți - dhdhlxmxcaecisf-1502612823.jpg

Articole recomandate

Un om a murit și 19 sunt răniți după ce o mașină a intrat în mulțime la Charlottesville, statul american Virginia, în timpul unor confruntări între naționaliști albi și contramanifestanți, care a degenerat. Guvernatorul a declarat stare de urgență. 



Șoferul a fost reținut de poliție.

Autoritățile locale fac apel către oameni, inclusiv pe rețelele de socializare, să evite zona.

Guvernatorul statului decretase deja stare de urgență, din timpul confruntărilor.


Sute de militanți de extremă dreapta și ultra-naționaliști albi s-au luptat, la propriu, cu manifestanți anti-extremiști. Grupările de dreapta vor să organizeze un miting în parcul central al orașului.

Poliția, dotată cu scuturi, a creat cordoane de securitate pentru a-i împiedica pe simpatizanți să ajungă la locul adunării.

Situația este incertă și există riscul unor noi incidente între cele două tabere. Poliția estimează că mai multe mii de oameni vor lua parte la mitingul ilegal.

Potrivit Reuters, președintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia.

"Trebuie să fim TOȚI uniți și să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți", a scris Trump pe contul său de Twitter.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.921 secunde