Uniunea Europeană post-Brexit. Ce sfori se trag la Varșovia

308
Uniunea Europeană post-Brexit. Ce sfori se trag la Varșovia - uniunea-1486472649.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel efectuează o vizită la Varșovia pentru discuții politice cu premierul polonez Beata Szydlo. Printre principalele teme pe agenda acestei vizite se află și cea cu privire la viitorul Uniunii Europene în perioada post-Brexit. Pe lângă discuțiile legate de Brexit și UE, vor fi abordate și probleme legate se imigrație și de securitate, a precizat executivul polonez. 


Relația dintre Angela Merkel și Beata Szydlo, care a devenit prim-ministru în noiembrie 2015, a început sub auspicii nefavorabile. Într-un interviu acordat în februarie anul trecut, Szydlo a criticat Germania pentru politica ușilor deschise față de migranți promovată de cancelarul Angela Merkel. Relațiile dintre cele două țări s-au mai dezghețat înainte de luna iunie, când au avut loc consultări guvernamentale germano-poloneze. 


Szydlo afirmase atunci că multe lucruri s-au întâmplat în perioada scursă de timp, între care acordul încheiat între UE și Turcia cu privire la limitarea fluxului de migranți în Europa, iar cancelarul Angela Merkel evo-case o "atmosferă prietenoasă" la discuții. 


Cu ocazia actualei vizite la Varșovia, șefa executivului german se va întâlni cu Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), despre care se spune că ar fi autorul mai multor decizii ale guvernului, deși acesta nu deține oficial funcții publice. 


Potrivit presei, se așteaptă ca Merkel să-i ceară lui Kaczynski ca cele două state să convină asupra unei linii unice privind viitoarea politică europeană. 


v v v


Vizita Angelei Merkel în Polonia intervine la o zi după ce vicepre-ședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a avertizat autoritățile poloneze că UE ar putea ajunge la suspendarea dreptului de vot al Poloniei dacă această țară nu va da curs solicitărilor Comisiei Europene pentru respectarea statului de drept, pe fondul divergențelor legate de reforma Tribunalului Constituțional. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.505 secunde