Un soldat britanic de elită a fost condamnat pentru terorism

220
Un soldat britanic de elită  a fost condamnat pentru terorism - soldatbritanic-1501593021.jpg

Articole recomandate

Un bărbat ce reușise să se infiltreze într-un corp de elită al armatei britanice și furnizase arme disidenților nord-irlandezi a fost condamnat, luni, la 18 ani de închisoare pentru terorism, de către Tribunalul din Old Bailey, Londra.

Ciaran Maxwell (31 de ani), originar din Irlanda de Nord, a pledat vinovat la acuzația de pregătire de acte teroriste în perioada ianuarie 2011 - august 2016.

În momentul arestării sale, pe 24 august 2016, de către secția antiteroristă (SO15) a poliției britanice, acest membru al Royal Marines, o unitate de infanterie marină, era staționat în Somerset (sud-vestul Angliei). El a fost găsit vinovat pentru fabricarea de bombe și stocarea de arme și materiale explozive în Anglia și Irlanda de Nord. Ciaran Maxwell deținea, de asemenea, uniforme și un ecuson al poliției nord-irlandeze.

În timpul procesului său, anchetatorii au ajuns la concluzia că Maxwell, tată al unui copil, intenționa să atace birouri și ofițeri de poliție.

Arestarea sa a avut loc după descoperirea a două ascunzători de arme în Irlanda de Nord, în care au fost găsite o rachetă artizanală și două mine anti-infanterie. Analizele ADN au contribuit la identificarea suspectului, potrivit Agerpres.

O reprezentantă a poliției nord-irlandeze, Gillian Kearney, a explicat că Ciaran Maxwell își utilizase cunoștințele militare pentru reasamblarea unor arme găsite. Era a calificat drept "extrem de neobișnuită" infiltrarea unui terorist republican în armata britanică, acesta fiind cu siguranță primul astfel de caz din ultimii ani.

Maxwell a negat că ar fi intrat în corpul infanteriștilor marini britanici în 2010 cu intenția de a se infiltra și a afirmat că a adus sprijin disidenților republicani de teama represaliilor contra sa și a familiei lui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5262 secunde