Un nou atac chimic lansat de Statul Islamic chiar în ziua de Paște

177
Un nou atac chimic lansat de Statul Islamic chiar în ziua de Paște - atacchimicisis-1492428058.jpg

Articole recomandate

Cel puțin șase soldați irakieni au ajuns la spital după un nou atac chimic lansat de ISIS într-un cartier al orașului Mosul, recent eliberat de forțele guvernamentale.


Este al doilea atac chimic al jihadiștilor, în timp ce armata irakiană înaintează spre orașul vechi deținut încă de trupele ISIS.


Un oficial irakian a declarat sâmbătă că militanții ISIS au lansat o rachetă cu gaz clorin în zona recent eliberată din vestul orașului Mosul, potrivit New York Post.


Atacul ar fi fost produs în noaptea anterioară în cartierul al-Abar din Mosul. Cel puțin șapte soldați au acuzat probleme respiratorii și au fost tratați într-un spital din oraș.


Sute de civili au fost uciși la Mosul în ultimele luni după ce autoritățile locale le-au spus să stea în case în ciuda atacurilor aeriene ale coaliției conduse de SUA împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în acest oraș irakian, a transmis recent Amnesty International.


"Numărul ridicat de morți relevă că forțele coaliției care desfășoară ofensiva în Mosul nu au luat măsuri de precauție adecvate pentru a preveni decesele în rândul civililor, încălcându-se astfel în mod flagrant dreptul internațional umanitar", se arată într-un comunicat al Amnestey International.


Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7288 secunde