Un autocar cu imami va cutreiera Europa pentru a combate terorismul: "Îi vom denunța pe acești criminali"

189
Un autocar cu imami va cutreiera Europa pentru a combate terorismul:

Articole recomandate

Peste 50 de imami din întreaga Europă, patru musulmance, un scriitor evreu și câteva gărzi de corp vor călători împreună timp de o săptămână la bordul unui autocar care îi va transporta în mai multe orașe europene care au un numitor comun, atentatele jihadiste, informează cotidianul spaniol El Pais.

În toate aceste puncte, promotorii inițiativei intitulate "marșul musulmanilor împotriva terorismului" - care a început sâmbătă la Paris și va ajunge în următoarele zile la Berlin, Bruxelles, Nisa, Toulouse și Paris - vor organiza rugăciuni și vor purta discuții cu personalități religioase și politice locale cu scopul de a reafirma că extremismul nu își are locul în islam.

"Îi vom denunța pe acești criminali asasini și, așa cum ei emit fatwa (edict religios musulman - n.r.), așa vom face și noi. Vom emite o fatwa împotriva Daesh (Statul Islamic - n.r.), împotriva barbarilor, împotriva acestor criminali, și vom cere țărilor musulmane să nu-i mai recunoască drept musulmani", a explicat Hassen Chalghoumi, imam al moscheii din Drancy, o suburbie a Parisului, organizator al marșului.

"Vrem să arătăm că islamul se ridică împotriva asasinilor care se folosesc de Coran pentru a ucide oameni", a declarat la rândul său scriitorul evreu Marek Halter, coorganizator al marșului.

Atât Chalghoumi, cât și Halter au fost amenințați de SI, pentru criticile formulate la adresa terorismului extremist, și beneficiază de protecția mai multor gărzi de corp, care îi vor însoți pe tot parcursul desfășurării marșului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde