Franța ia măsuri împotriva unui atentat terorist de amploare

Turnul Eiffel, protejat de un zid de sticlă anti-glonț

242
Turnul Eiffel, protejat de un zid de sticlă anti-glonț - frantaiamasuri-1486734434.jpg

Articole recomandate

Un perete de sticlă antiglonț, înalt de 2,5 metri, va fi ridicat, din toamnă, în jurul Turnului Eiffel, în cadrul unui dispozitiv permanent, lărgit și mai "estetic", care va consolida securitatea acestui monument emblematic din Paris. Dispozitivul, în valoare de 20 de milioane de euro, va înlocui barierele considerate inestetice, instalate cu ocazia Euro 2016, potrivit primăriei capitalei. 


"Vom înlocui gardurile metalice de pe axele de nord și sud cu panouri de sticlă, care le vor oferi din nou parizienilor și vizitatorilor o vedere foarte agreabilă către monument, de pe Champ de Mars și Podul Iéna", a anunțat Jean-François Martins, adjunctul însărcinat cu Turismul al primarului Anne Hidalgo. 


Grilaje de tipul celor folosite în mod tradițional în parcuri și grădini vor fi instalate pe cele două axe. La solicitarea Prefecturii de Poliție, intrarea se va face prin grădini care încadrează turnul. 


"Noi vrem să ajungem la un adevărat parcurs peisagistic, controale mai fluide, care să îmbunătățească confortul vizitatorilor și să simplifice circulația", a declarat Martins, potrivit news.ro. 


Alesul parizian a anunțat anterior, în fața presei, că "riscul terorist rămâne ridicat la Paris, iar locurile cele mai expuse, în primul rând Turnul Eiffel, trebuie să facă obiectul unor măsuri speciale de securitate". 


Noul dispozitiv urmează să împiedice "pătrunderile unor indivizi sau vehicule". El va fi lărgit și va include cele două grădini și două lacuri care încadrează turnul. "Accesul în jurul turnului va rămâne gratuit", a mai precizat Martins. 


Obiectivul este ca lucrările să înceapă înainte de sfârșitul lui 2017. 


"Securizarea locurilor are tendința să le ofere asigurări turiștilor. Ceea ce-i face să fugă sunt atentatele", spune el. 


v v v


Pe 3 februarie, la Caruselul de la Luvru, alt loc foarte frecventat de turiști, un egiptean în vârstă de 29 de ani a atacat cu câte o macetă în fiecare mână patru militari din cadrul Operațiunii Sentinelle. El a fost grav rănit prin împușcare de către un militar care a ripostat. 


O serie de atentate au fost de asemenea dejucate în capitala franceză, în ultimii doi ani, inclusiv unul cu mașină-capcană în apropiere de Catedrala Notre-Dame. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4976 secunde