Turcia și Iordania se pronunță pentru negocieri serioase

195
Turcia și Iordania se pronunță pentru negocieri serioase - turcia-1503406026.jpg

Articole recomandate

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și președintele turc Recep Tayyip Erdogan au lansat un apel la noi negocieri de pace "serioase și eficiente" între Israel și palestinieni, a informat o sursă oficială la Amman, transmite AFP.

În cursul unei întrevederi în capitala Iordaniei, cei doi lideri au îndemnat la "reluarea negocierilor de pace serioase și eficiente între palestinieni și Israel pentru a pune capăt conflictului, pe baza soluției cu două state, garantând crearea unui stat palestinian independent în granițele din iunie 1967 și cu capitala la Ierusalimul de Est", potrivit unui comunicat al palatului regal.

"Noile negocieri de pace trebuie desfășurate potrivit unui calendar precis și bazate pe rezoluțiile internaționale", au adăugat ei.

Cei doi șefi de stat au mai exprimat, de asemenea, "respingerea fără echivoc a oricărei încercări de schimbare a statutului juridic și istoric al Moscheii Al-Aqsa și a oricărei acțiuni israeliene unilaterale care să amenințe identitatea Ierusalimului de Est". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde