Turcia reevaluează acordul cu UE cu privire la migrație

157
1
Turcia reevaluează acordul cu UE cu privire la migrație - turcia-1489584455.jpg

Articole recomandate

Turcia apreciază că este momentul să reevalueze acordul cu Uniunea Europeană privind migranții, întrucât Uniunea nu și-a ținut promisiunile și a devenit clar că nu va avea o atitudine obiectivă și corectă privind liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci, a declarat ministrul turc al Afacerilor Europene, Omer Celik, potrivit Reuters.


Cu privire la sancțiunile deja impuse Olandei de Ankara, ministrul a spus că executivul ia în calcul noi măsuri. El a dat însă asigurări că investițiile olandeze în Turcia nu sunt în pericol în acest context. "Oamenii de afaceri olandezi care investesc, care au aici afaceri și creează locuri de muncă în Turcia (...) nu sunt, cu siguranță, parte a acestei crize. Sectorul privat, sectorul de afaceri, turiștii și cetățenii olandezi nu sunt parte a acestei crize", a spus ministrul Afacerilor Europene. Omer Celik a spus că este momentul ca Turcia să reevalueze acordul privind migranții, asupra căruia a convenit anul trecut cu Uniunea Europeană și care a intrat în vi-goare în martie 2016, potrivit BBC.


Acordul prevede ca migranții care ajung în Grecia, dar nu solicită azil în această țară sau solicitarea le este respinsă să fie apoi relocați în Turcia.


De asemenea, pentru fiecare cetățean sirian întors în Turcia, un alt migrant sirian primește drept de ședere în UE, iar Ankara primește de la Bruxelles 3 miliarde de euro pentru a gestiona mai ușor problema migrației.


În schimbul readmisiei migran-ților, Turciei i s-a promis o "foaie de parcurs" cu 72 de condiții precise în vederea eliminării vizelor pentru cetățenii turci care călătoresc în statele UE, indică AFP.


Comentează știrea

Liviu Burebista
16 martie 2017
UE sat fara caini

Turcalaii merg numai la santaj, cum nu li se satisface vreo dorinta, ameninta cu emigrantii. Au primit multe miliarde de euro din partea UE ca sa gestioneze o parte din emigratie, dar lacomia otomanilor nu are margini. Mai nou au impresia ca Europa este mostenirea lor de la sultanul Baiazid si vor sa-si faca campanie electorala ca la ei acasa. Acum ca sa gasit cineva care a pus piciorul in prag , turcul tuna si fulgera, numindu-i pe cei care le-au pus frana, nazisti si rasisti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2751 secunde