Președintele Recep Erdogan răbufnește:

"Turcia nu poate aștepta pentru totdeauna la ușa Uniunii Europene!"

216

Articole recomandate

Turcia nu va aștepta pentru totdeauna la ușa Europei și este pregătită să se retragă din negocierile de aderare la UE dacă islamofobia și ostilitatea din partea unor state membre vor continua să se amplifice, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu pentru agenția Reuters.

"În Europa, lucrurile au devenit foarte grave în ceea ce privește extinderea islamofobiei. UE își închide ușile pentru Turcia, în timp ce Turcia nu își închide ușile pentru nimeni", a spus președintele Recep Tayyip Erdogan, arătând fotografii cu moschei vandalizate și cu susținători ai militanților kurzi, scoși în afara legii, mărșăluind împotriva sa în Europa.

"Dacă nu acționează sincer, atunci trebuie să găsim o cale de ieșire. De ce să mai așteptăm? Negociem de 54 de ani", a spus el, făcând referire la Acordul de la Ankara din 1963, care recunoaștea obiectivul pe termen lung de aderare a Turciei la o Europă unită.

Dacă va fi nevoie, a spus Erdogan, Turcia ar putea organiza un referendum similar cu cel din Marea Britanie privind apartenența la UE. El a subliniat că Brexit-ul "a liniștit Marea Britanie și că aceasta se îndreaptă spre un nou viitor". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4407 secunde